Αναγκαία η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τους πνιγμούς στη θάλασσα – Ημερίδα στην Πάτρα

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους του κοινού της σημαντικότητας της σωστής παροχής πρώτων βοηθειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού, όπως και η ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί.

Αναγκαία η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τους πνιγμούς στη θάλασσα - Ημερίδα στην Πάτρα

Σημαντική ανταπόκριση είχε η ημερίδα “Πνιγμοί, Πρόληψη και Αντιμετώπιση” που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης πνιγμών, την Πέμπτη 21, Ιουλίου 2022, στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους του κοινού της σημαντικότητας της σωστής παροχής πρώτων βοηθειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού, όπως και η ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας  Χαραλάμπος Μπονάνος και ο Διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος Ευρυβιάδης Σαπουνάς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τους:

–      Στέφανο Τσαγγέτα, υποπλοίαρχος διοικητής λιμενικής αστυνομίας Κ.Λ. Πάτρας

–      Dr. Detlev Mohr, Πρόεδρος Ilse

–      Παναγιώτη Πασχαλάκη, Πρόεδρος του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Safe Water Sports»

–      Νικόλαο Γιοβανίδη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας

–      Βασίλειο Αλεξόπουλο, M.sc Ph.d. Χειρουργός Παίδων, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο, Διευθυντής Προγράμματος Atls

–      Γεώργιο Μπονέλη, διευθυντής της Σχολής Patras Lifeguards

–      Ελένη Σουλτανάκη, Phd, τ. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, Διευθύντρια Ναυαγοσωστικής Σχολής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της επιτροπής πρόληψης πνιγμών της Ilse, για την Ελλάδα

Το σύνολο των ομιλητών επεσήμαναν ότι ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί στη χώρα μας την δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους των πολιτών της ορθής παροχής πρώτων βοηθειών αλλά και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας για την προαγωγή της ασφάλειας στο υγρό στοιχείο και στην έγκαιρη και σωστή αντίδραση σε περιπτώσεις πνιγμών.

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος εκδήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να υλοποιήσει δράσεις με στόχο την ασφάλεια και την πρόληψη μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και στο μέλλον την επιτυχημένη αυτή  συνεργασία και επιπλέον ότι θα τοποθετήσει πινακίδες με πληροφοριακό υλικό στις πολυπληθέστερες παραλίες για ενημέρωση των λουομένων , ενώ ευχήθηκε κάθε καλοκαίρι να χαιρόμαστε τη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύει κάνεις.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.

Αναγκαία η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τους πνιγμούς στη θάλασσα - Ημερίδα στην Πάτρα

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Προχωρούν σε νέα κινητοποίηση οι διανομείς σήμερα
Καιρός: Ο υδράργυρος παίρνει ξανά την ανηφόρα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 βαθμούς
Αντώνης Ζήβας: «Τις έφαγε» και δικάζεται κι από πάνω!
Σάλος σε νοσοκομείο της Πάτρας: Εργαζόμενη έχει να πατήσει στη δουλειά της 4 χρόνια!