Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 19.00 για χαλάρωση των μέτρων

image 604644

Στις 19.00 αναμένονται να γίνουν οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μαζί του θα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων -σύμφωνα με πληροφορίες- εκφράστηκαν διιστάμενες απόψεις αναφορικά με το εύρος της χαλάρωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκε η άποψη ότι με τη χαλάρωση θα αυξηθεί η κινητικότητα, ενώ από άλλα μέλη της Επιτροπής υπάρχει η εκτίμηση ότι μια μικρή χαλάρωση θα λειτουργήσει θετικά.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο αναμένεται η επαναλειτουργία του από την Δευτέρα 5 Απριλίου με τη μέθοδο του click away.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο είχε αφήσει νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δήλωσή του, το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι στους κόλπους της επιτροπής φαίνεται να επικρατεί η αντίληψη πως το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει σήμερα τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες –όπως πρόσθεσε- θα λάβουν υπόψη από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα –για τα οποία σημείωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

φολεγανδρος 1