Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2026

Η θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με τον Ακύλα

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2026

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των υποψήφιων τραγουδιών για τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision με ένα βίντεο στο Youtube. Για την ελληνική αποστολή και τον Ακύλα έχει οριστεί η τέταρτη θέση.

Ο Α’ Ημιτελικός του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στη Βιέννη, με τον Β’ Ημιτελικό στον οποίο θα εμφανιστεί η Κύπρος να ακολουθεί στις 14 Μαΐου. Οι χώρες που θα προκριθούν θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 16 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης στον Α’ Ημιτελικό

1.Μολδαβία
2.Σουηδία
3.Κροατία
4.Ελλάδα
5.Πορτογαλία
6.Γεωργία

Κλείσιμο
7.Φινλανδία
8.Μαυροβούνιο
9.Εσθονία
10.Ισραήλ
11.Βέλγιο
12.Λιθουανία
13.Άγιος Μαρίνος
14.Πολωνία
15. Σερβία

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, η Ελλάδα και ο Ακύλας βρίσκονται στην τέταρτη θέση, με μόλις 7% πιθανότητα να βρεθεί στην κορυφή της διοργάνωσης. Η Φινλανδία εξακολουθεί να αποτελεί το φαβορί για την τη νίκη με 28%. Ακολουθούν η Γαλλία με 12% και η Δανία με 12%.

Μετά την Ελλάδα και την Αυστραλία, ακολουθούν στην κατάταξη η Σουηδία και το Ισραήλ με 5%, ενώ η Ιταλία και η Ουκρανία κινούνται χαμηλότερα, στο 3%. Την δεκάδα συμπληρώνει η Κύπρος με 2%, η οποία θα εκπροσωπηθεί από την Antigoni Buxton με το «Jalla».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125