«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της αίτησης – Νέες οδηγίες

Ο κίνδυνος είναι να χάσουν τις διορίες και vouchers αξίας εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ, να μείνουν «εκτός κούρσας» και …με τις παλαιές τους συσκευές.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της αίτησης – Νέες οδηγίες

Ένα «κλικ» μακριά από την ολοκλήρωση της αίτησής τους  έχουν «κολλήσει» χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μπήκαν μαζικά στην πλατφόρμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή». Συμπλήρωσαν μεν αίτηση, αλλά δεν εντόπισαν το σωστό «κουμπί» της τελικής υποβολής για να το πατήσουν. Η διαδικασία έμεινε έτσι εκκρεμής, χωρίς πολλοί να το έχουν καταλάβει. Ο κίνδυνος τώρα για αυτούς είναι να χάσουν τις διορίες και vouchers αξίας εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ, να μείνουν «εκτός κούρσας» και …με τις παλαιές τους συσκευές.

Κυβέρνηση και αγορά έχουν επενδύσει πολλά στο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών με σύγχρονες και πιο αποδοτικές, για να πετύχουν μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, οικονομική ανακούφιση των καταναλωτών σε μόνιμη βάση, αλλά και τόνωση των πωλήσεων οικιακών συσκευών μετά τα πολλά «πέτρινα χρόνια»  που προηγήθηκαν.

Ωστόσο η αβλεψία πάρα πολλών –στην πλειοψηφία τους όσοι ξεκίνησαν την αίτηση χωρίς τη βοήθεια λογιστή- δημιουργεί πρόβλημα και στους ίδιους, και στην αγορά, αλλά και στην κυβέρνηση που βλέπει ότι χιλιάδες δικαιούχοι φτάνουν «στην πηγή» των αιτήσεων, δεν θα μπορέσουν τελικά «να πιουν νερό» για να ξεδιψάσουν.

Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε το έχουν εντοπίσει στην κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής  αναγκάστηκε –για πρώτη φορά στα χρονικά ενδεχομένως- να στείλει μαζικά μηνύματα απευθείας σε πολίτες, για να τους ενημερώσει ότι η αίτηση που συμπλήρωσαν παραμένει εκκρεμής, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί όπως ίσως νόμιζαν!

Ιδού τι αναγράφουν τα μηνύματα της κυβέρνησης, που φτάνουν στα κινητά των πολιτών:

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της αίτησης – Νέες οδηγίες

 

Βήμα-βήμα

Τα βήματα της διαδικασίας για την υποβολή αίτησης είναι τα εξής:

·         Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxis του φυσικού προσώπου που υποβάλει αίτηση.

·         Στη συνέχεια γίνεται αυτόματα λήψη στοιχείων και επιλέγεται αν υπάρχει ΑΜΚΑ για ΑΜΕΑ. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και αποθηκεύονται σε επίπεδο χρήστη.

·         Στη συνέχεια γίνεται δημιουργία της αίτησης.

·         Ακολούθως καταχωρείται λογαριασμός παροχής, ο οποίος και ελέγχεται (θα πρέπει να είναι οικιακός και να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση).

·         Στη συνέχεια επιλέγονται ως 3 συσκευές (μόνο το είδος, όχι συγκεκριμένο μοντέλο κλπ).

·         Η αίτηση ολοκληρώνεται (αίτηση «ενεργή»).

ΠΡΟΣΟΧΗ: ανακύπτουν 3 ζητήματα:

1.  για τη συμπλήρωση του αριθμού παροχής ρεύματος απαιτούνται τα 11 πρώτα ψηφία (χωρίς παύλες ενδιάμεσα). Δεν αρκούν δηλαδή τα 9 πρώτα ψηφία που αναγράφονται στο ε1 και Ε9, αλλά ούτε και τα 12 που αναγράφει

2. έως και στο στάδιο αυτό, η αίτηση δεν έχει ακόμα υποβληθεί

3. πρέπει πριν από την υποβολή, να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση και επιλέγει «τροποποίηση». Τότε μπορεί και από την καρτέλα Σύνοψη να κάνει Υποβολή Αίτησης. Μόνο αν εμφανίσει την ένδειξη  ( «υποβληθείσα») η αίτηση έχει υποβληθεί πλήρως.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ