Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Οι δηλώσεις των νέων υπουργών και υφυπουργών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

ανασχηματισμό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε ότι προέχει η καθημερινότητα των πολιτών και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα.

Για ένα κομβικό υπουργείο σε μία κομβική χρονική συγκυρία, έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή του έκανε και υπογράμμισε ότι «έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες και πολλή δουλειά να κάνουμε», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη Θεσσαλία που μετρά ακόμα τις πληγές της μετά την θεομηνία του Σεπτεμβρίου.

Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε ότι στόχος είναι «μαζί με τους δημάρχους  και τους περιφερειάρχες να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας», ενώ σημείωσε πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σημείωσε ότι «θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε την ελληνική οικογένεια» και υπογράμμισε πως το στοίχημα για την επόμενη ημέρα «είναι πολλή δουλειά και να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια».