Αναβρασμός για τις συγχωνεύσεις σχολείων και στην Αιτωλοακαρνανία

Βόνιτσα και Ξηρόμερο αντιδρούν στις συγχωνεύσεις. Το Δημητρούκειο Σχολείο έχει υποστεί αρκετές υποβαθμίσεις.

Αναβρασμός για τις συγχωνεύσεις σχολείων και στην Αιτωλοακαρνανία

Σε αναβρασμό βρίσκονται τοπικές κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας με τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στις σχολικές μονάδες.

Στη Βόνιτσα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το υπό υλοποίηση μέτρο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με τον Δήμο να είναι στο πλευρό των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο Ξηρόμερο, πρόεδροι κοινοτήτων επανέρχονται για την υποβάθμιση του Δημητρούκειου Σχολείου ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης. Το εν λόγω σχολείο προήλθε από τη συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Βασιλόπουλου και Καραϊσκάκη, την τετραετία 1990-1994.

Για το Δημητρούκειο αυτή είναι η τρίτη υποβάθμιση σε πέντε χρόνια. Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη, γονείς τονίζουν ότι θα έπρεπε να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού και όχι να γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων. Για το ζήτημα έχουν κατατεθεί και σχετικές ερωτήσεις από βουλευτές στη Βουλή οι οποίοι επισημαίνουν και τα κενά που υπάρχουν σε θέσεις εκπαιδευτικών σε βασικά και κρίσιμα μαθήματα.

Ακόμη, υπάρχουν ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκαν σχολικές μονάδες από τα σχολικά γεύματα.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας γιατί από τη διαδικασία συμμετοχής είχαν αποκλειστεί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια στο ΦΕΚ που ακολούθησε αποκλείονται οριστικά τρία Δημοτικά του Μεσολογγίου και έντεκα Δημοτικά του Αγρινίου, κυρίως μεγάλης δυναμικότητας, όπως επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλος. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αρκετές «φωνές» σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και ζητούν νέα διαδικασία για νέο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συγκέντρωση αντιεμβολιάστων το Σάββατο στην Πάτρα
Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 200 κρούσματα η Αχαΐα - Αγγιξαν τους 100 οι νέοι θάνατοι
Πάτρα - Μαρίνα: Αμεση αποκατάσταση και στο βάθος έργο - Ετοιμες μελέτες χωροθέτησης
ΕΚΑΜΕ Αιγίου: Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου ΦΩΤΟ