Ανδραβίδα: Εμβρυο «πετάει» με φάντομ!

Γενναία πιλότος και μέλλουσα μητέρα στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ανδραβίδα

Πολλές εγκυμονούσες ταξιδεύουν με αεροπλάνο, αλλά μία ξεχωρίζει, γιατί το έμβρυό της είναι το μοναδικό που «πετάει» με… φάντομ!

Τέσσερις είναι οι γυναίκες-πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας και η μία, η οποία υπηρετεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, περιμένει παιδί που έχει το προνόμιο να «σκίζει» τους αιθέρες με τη μητέρα του στο πηδάλιο αεροσκάφους .

Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία και τη μοιράζεται η ατρόμητη πιλότος με τους συναδέλφους της. Η συγκεκριμένη θεωρείται η πιο έμπειρη, γι’ αυτό στα πρόσθετα καθήκοντά της υπάγεται και η εκπαίδευση σε νεότερους συναδέλφους της.

Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς ασκήσεις, τραγουδώντας τον ύμνο των αεροπόρων μας, που «στα ψηλά βουνά κοιμούνται και στο Αιγαίο δίνουν φιλιά…»!

Οι άλλες τρεις υπηρετούν σε Τανάγρα, Λάρισα και Αγχίαλο και τέσσερις ακόμη αποφοίτησαν, πριν λίγες μέρες, από την Σχολή Ικάρων, καρφίτσωσαν την «πουλάδα» στη στολή τους και συνολικά πλέον ανέρχονται σε 8 οι Ελληνίδες που «ζητάνε λευτεριά στους ανέμους, έχοντας πάψει να είναι θνητές», όπως σε άλλο στίχο αναφέρει ο ύμνος των πιλότων μας.