Ανδρέας Φίλιας: Στο Αίγιο για την παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Αιγιάλεια: Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση».

Οι στενοί δεσμοί που τον συνδέουν με την περιοχή.

Ανδρέας Φίλιας: Στο Αίγιο για την παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Αιγιάλεια: Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση».

Στο Αίγιο βρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Ανδρέας Φίλιας, έπειτα από πρόσκληση της Αρχαιολόγου κ. Ντόρας Κατσανοπούλου, προκειμένου να κάνει χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της «Αρχαία Αιγιάλεια: Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση».

Οι δεσμοί άλλωστε του κ. Φίλια με την περιοχή της Αιγιάλειας έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια καθώς η θητεία του στην Περιφέρεια τον έφερε σε επαφή με πολλούς τοπικούς παράγοντες και Συλλόγους, καθώς μέσα από τον ρόλο του αρχικά ως Βοηθός Περιφερειάρχη και στην πορεία ως Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να εμπλακεί με πολλά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι και το σημείο που φιλοξένησε την συγκεκριμένη εκδήλωση, το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στεγάζει και το «Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για την Επέτειο του 1821», έργο το οποίο επιδοτήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα από το Σχέδιο Δράσης 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του οποίου υπεύθυνος ήταν ο κ. Φίλιας και αφορούσε το σύνολο των δράσεων της Περιφέρειας για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Το συγκεκριμένο ήταν μία από τις πολλές δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Αιγιάλεια, πάντα με την συνεργασία των τοπικών παραγόντων.

Ανδρέας Φίλιας: Στο Αίγιο για την παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Αιγιάλεια: Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση».

Στην εκδήλωση ο κ. Φίλιας κάθισε δίπλα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, καθώς τους συνδέει αμοιβαία εκτίμηση, πράγμα που είχε φανεί και όταν ο Σεβασμιώτατος είχε ευλογήσει τα εγκαίνια λειτουργίας στην πόλη του Αιγίου του άλλου σπουδαίου έργου από το Σχέδιο Δράσης 2021, του «Κινητού Ψηφιακου Μουσείου 1821», οπότε και ο Μητροπολίτης είχε μιλήσει με τα θερμότερα λόγια για το άτομο και το έργο του κ. Φίλια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε πριν από μία εβδομάδα ξεναγηθεί από την ίδια την κ. Κατσανοπούλου στην Αρχαία Ελίκη, γεγονός που ανέφερε και στον χαιρετισμό του εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για την κ. Κατσανοπούλου ως επιστήμονα, εξαιρώντας το έργο της και ευχόμενος το συγγραφικό της πόνημα, που αποτέλεσε την αφορμή για την μάζωξη της Κυριακής, να είναι καλοτάξιδο.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ευχές του Πρύτανη στους φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά
Πέτρος Ψωμάς για τα αδέσποτα: Η Πάτρα μπορεί να κερδίσει στη φιλοζωία και την καθημερινή ασφάλεια
Κινδυνεύει με λουκέτο η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Αιγιάλεια: «Πρόβλεψη» φρίκη από τον Αμβρόσιο