Ανδρέας Φίλιας: Το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Ν. Φαρμάκη μέσα από αριθμούς – Αυξημένος προϋπολογισμός, στήριξη της τοπικής οικονομίας
Με τρόπο κατανοητό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, εξηγεί την σημαντικότητα του έργου της Περιφερειακής αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια στα κοινωνικά του δίκτυα, την οποία μπορεί κανείς να βρει και στην προσωπική του ιστοσελίδα και στο κανάλι του στο Youtube, στην οποία εξηγεί με κατανοητό τρόπο και συγκεκριμένους αριθμούς όσα κατάφερε η Περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη στον τομέα της Οικονομίας.
Ο κ. Φίλιας σημειώνει πως με πρωταρχικά εργαλεία την μεθοδικότητα και τον σχεδιασμό έγινε εφικτό το νοικοκύρεμα των οικονομικών της Περιφέρειας, η αύξηση του παραγόμενου έργου και η επιτάχυνση στην διεκπεραίωση των διαδικασιών που αφορούν έργα, δράσεις προμήθειες, κ.α.
Μιλώντας και με αριθμούς μας ενημερώνει πως ο προϋπολογισμός του 2023 όχι μόνο είναι αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν κατά 160 εκατομμύρια ευρώ περίπου (390.352.194,52 € το 2023 έναντι 228.110.353,66 € το 2019), αλλά παρουσιάζει και μειωμένες οφειλές, όπως και μηδενισμό της δανειοδότησης, έχοντας πετύχει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι Εθνικοί και Ευρωπαϊκοί χρηματοδοτικοί πόροι όπως ΕΣΠΑ κ.α.
Σήμερα, όπως αναφέρει, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωράνε έργα που την κατατάσσουν στις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα σε δημοπρατήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι, όπως σχολιάζει ο κ. Φίλιας, και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σήμερα σε σχέση με το 2019 και η οποία ανέρχεται σε πάνω από 50%, γεγονός που αναδεικνύει την προσπάθεια για τακτοποίηση των υποχρεώσεων.
Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη, όπως τονίζει ο κ. Ανδρέας Φίλιας, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα παρουσίασε με σταθερό ρυθμό αύξηση των συμβάσεων (63 για το 2020, 61 για το 2021, 83 για το 2022) και το ίδιο ισχύει για τις εκδόσεις ενταλμάτων και τις διαταγές πληρωμών.
Για το 2022 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει 240.916.362,46 € σε δεσμεύσεις, 158.326.603,31 € σε εντάλματα πληρωμής και 154.936.254,43 € (δηλαδή σχεδόν στο σύνολό τους) σε πληρωμές.
Ο κ. Φίλιας σχολιάζει στην ανάρτησή του πως αυτοί οι αριθμοί μαρτυρούν την εκτέλεση έργου και την στήριξη της τοπικής οικονομίας καθώς με μια απλή διαίρεση μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι καθημερινά κατά μέσο όρο 400.000 € εκταμιεύονται από τα ταμεία της Περιφέρειας, καθιστώντας την Περιφέρεια ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα με 700 θέσεις εργασίας στις 7 Νοεμβρίου 2026
Σταύρος Νικολαΐδης για Γιώργο Μαζωνάκη: Έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου
Η Volkswagen φέρνει τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά της στην Κίνα και η Ευρώπη θα περιμένει
Πώς να κάνεις block τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο κινητό: Μητρώο 11, Android, iPhone και ανώνυμα νούμερα
Τρελά χτυποκάρδια τον Νοέμβριο για 6 τυχερά ζώδια!
