Ανδρουλάκης: Οι μονομερείς ενέργειες του Υπ. Παιδείας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν
Συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Tο νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Νίκου Ανδρουλάκη με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, και η βουλευτής και υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.
Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες που πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, προκρίνοντας τον ώριμο διάλογο για τις όποιες αλλαγές χρειάζονται. Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία του δημόσιου Πανεπιστημίου ως πυλώνα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας.
Η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη έχει ως εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων. Για εμάς το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας ισχυρός πυλώνας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Οι όποιες αλλαγές χρειάζονται και σε διοικητικό επίπεδο πρέπει να είναι προϊόν ενός ώριμου δημόσιου διαλόγου και όχι μονομερών ενεργειών από το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να επιλύουν χρόνια προβλήματα, τα πολλαπλασιάζουν».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Μπλόκο» στα νέα Airbnb: Όλες οι αλλαγές, οι ζώνες απαγόρευσης και τα νεόδμητα
GTA 6 extended look NETFLIX: Tο full video των 27 λεπτών – Αποκάλυψε μια νέα ημέρα για το gaming
Η τεχνική και η τέχνη της «απάτης της αναπάντητης κλήσης»
Το πείραμα της NASA με 3.300 μέλισσες στο διάστημα (1984)
Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S26 FE και τιμή από 700 δολάρια
