Ανδρουλάκης: Σημαντική δικαίωση το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που κατατέθηκε ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πρόκειται για σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε το τελευταίο διάστημα.

ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που κατατέθηκε ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πρόκειται για σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε το τελευταίο διάστημα.

Ισχυρή στήριξη στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, δηλώνοντας πως οι ομάδες εξουσίας του Μητσοτάκη και του Τσίπρα απέτυχαν.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που κατατέθηκε ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πρόκειται για σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε το τελευταίο διάστημα.

«Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας…και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης» δήλωσε.

Άμεσα ενημέρωση όσων παρακολουθούνται

Για την πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρέλευση τριετίας έως ότου το θιγόμενο πρόσωπο μάθει τους λόγους παρακολούθησής του ο κύριος Ανδρουλάκης δήλωσε τη διαφωνία του, ενώ ανέφερε πως το εν λόγω νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ.

«Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια » είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να υπάρχει άμεσα ενημέρωση του θιγόμενου προσώπου», τόνισε. «Με υποτιμούσαν τόσο διάστημα που μου έλεγαν να ενημερωθώ ανεπίσημα, με καλούσαν δηλαδή να παρανομήσω και τώρα το αλλάζουν».

«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησής του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ξαφνικά γίνομαι κίνδυνος όταν ξεκινάω την προεκλογική μου εκστρατεία για να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά έχουν γίνει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Θα δικαιωθώ και θα μάθω γιατί συνέβη η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου».

Όποιος έχει στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη

Σχετικά με το εάν τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και περιλαμβάνουν ονόματα, τα οποία φέρεται να ήταν στόχοι του Predator ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όποιον έχει στοιχεία και όποιον περιλαμβάνεται στις λίστες που κυκλοφορούν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρόκειται να απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για έναν μηχανισμό παρόμοιο με εκείνον που έχει υιοθετήσει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προκειμένου να ελεγχθούν τα κινητά όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στις λίστες και να φανεί εάν έχουν μολυνθεί με το Predator.

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες

«O Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι», είπε ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, ενώ όπως είπε και το δικαστικό ρεπορτάζ δεν αναφέρει κάτι για την υπόθεση, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.

«Δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες ή οι σκιές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε «να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες στη Βουλή, στην ΕΥΠ που μπορεί να πει εάν υπήρξαν επισυνδέσεις σε πολιτικά πρόσωπα και φυσικά στη Δικαιοσύνη».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε βολές προς τους εκπροσώπους της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για την άρνησή τους να κληθούν ως μάρτυρες οι Λαβράνος και Μπίτζιος.

Ανεξάρτητη πολιτική παρουσία

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχει μπει ταφόπλακα σε μία συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η θέση του κόμματος είναι ανεξάρτητη πολιτική παρουσία, ενώ ζήτησε ισχυρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να συζητήσει με όλα τα κόμματα σε βάση προγραμματικών προτεραιοτήτων.

«Έχω αγωνία να μην δούμε δύο αρνητικά σενάρια για το δημόσιο συμφέρον. Αυτά είναι οι ομάδες εξουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα. Λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχει μία τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή με πρόγραμμα για το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά.

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή σημαίνει ότι θα πάρουμε την πρωτοβουλία προγραμματικής συμφωνίας βάσει προτεραιοτήτων που εμείς αξιακά θεωρούμε ότι κάνουν τη χώρα ισχυρή, με πρόσωπα πολιτικού ήθους. Συζήτηση με όλα τα κόμματα στη βάση των προγραμματικών μας προτεραιοτήτων. Έχουν αποτύχει οικτρά τα μοντέλα εξουσίας Τσίπρα, Μητσοτάκη, το συγκεντρωτικό κράτος που τότε όλοι έψαχναν τον κολλητό του Τσίπρα, Νίκο Παππά, και τώρα ψάχνουν τον ανεψιό του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Για μένα αυτά είναι έξω από τον αξιακό και πολιτικό μου κώδικα.

Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα να αλλάξει, να έρθει ευημερία και σταθερότητα. Τους ενδιαφέρει μόνο η θέση του πρωθυπουργού. Δείτε ποιοι αξιακά και σταθερά προσπαθούν να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», ήταν το μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη για τις εκλογές του 2023.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
oikonomou
ΚΚΕ