Ανεμογεννήτριες και ΑΠΕ

To τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλές περιοχές της Αχαΐας, βρίσκονται σε αναταραχή, εξαιτίας των παρεμβάσεων που έχουν αποφασιστεί για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες είναι η απάντηση σε προκλήσεις της εποχής. Ενεργειακή ασφάλεια. Προστασία του περιβάλλοντος. Οικονομία. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την αναγκαία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση του, ώστε να υπάρχουν και ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη.

Σε αρκετές περιοχές (και της Αχαϊας) γίνονται ενέργειες για την κατασκευή μεγάλων εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με σκοπό την επίτευξη στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, αλλά και τη δέσμευση της χώρα για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050, αλλά η απουσία του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου δημιουργεί συγκρούσεις, εντάσεις και αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, όπως βλέπουμε να συμβαίνει τελευταία στην περιοχή του Ρίου και των γειτονικών δημοτικών κοινοτήτων.

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης μιας προοδευτικής ενεργειακής νομοθεσίας με έλεγχο, διαφάνεια και καθαρούς κανόνες στην ανάπτυξη έργων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με κατασκευή μικρών, κατά τόπους, έργων που δεν θα αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop