Ανεμος ανανέωσης στους βοηθούς διαιτητές της ΕΣΚΑ-Η – Εξετάσεις με 60 νέα μέλη

Το νέο ξεκίνημα στον χώρο των βοηθών διαιτητών της ΕΣΚΑ-Η είναι, πλέον, γεγονός και μάλιστα με εντυπωσιακό και εμφατικό τρόπο, με 60 νέα παιδιά να πρωταγωνιστούν στην ανανέωση που επιχειρείται.

μπάσκετ Φύσηξε άνεμος αλλαγής στον χώρο των βοηθών διαιτητών

Επιτυχία πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία σημείωσε το επιμορφωτικό σεμινάριο νέων και υφιστάμενων βοηθών διαιτητών που διοργάνωσε η ΕΣΚΑ-Η σε συνεργασία με την ΕΟΚ, με την παρουσία 60 και πλέον συμμετεχόντων από την περιοχή μας να κλέβει στην κυριολεξία την παράσταση!

Η παρουσία-διδασκαλία του εθνικού καθηγητή διαιτησίας Γιώργου Τανατζή «κόσμησε» το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο, όπως και η επίσης εξαιρετική ανάλυση κανονισμών για τους βοηθούς διαιτητών από τον παλαίμαχο πατρινό διαιτητή και μέλος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑ-Η Γιώργο Θεοδωρόπουλο, ενώ την επιμέλεια των εξετάσεων είχε το έτερο μέλος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑ-Η Βασίλης Πίγκας.

Εν ενεργεία βοηθοί διαιτητών και υποψήφιοι νέοι παρακολούθησαν με… ευλάβεια το πρόγραμμα διδασκαλίας της πρώτης ημέρας, το οποίο ήταν πολύωρης διάρκειας και άκρως αναλυτικό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης ήταν «επάνω κατά πάνω» στην όλη διαδικασία και στο τέλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τις αθρόες συμμετοχές. «Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτέλεσε μια εξαιρετική πρωτοβουλία και, παράλληλα, μια δικαίωση για όλους όσους το πίστεψαν και πιστεύουν γενικότερα τη νέα πορεία στο τοπικό και ελληνικό μπάσκετ. Πλέον, υπάρχει μια πολλή μεγάλη δεξαμενή παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, από την ευρύτερη περιοχή μας, νέοι και αξιολόγοι άνθρωποι που έδωσαν το παρών και οι οποίοι προφανώς μας έδωσαν τεράστια χαρά για την αγάπη που έχουν για το άθλημα. Για εμάς αποτελεί μονόδρομο η αξιοποίησή τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη συνέχεια. Τέλος, θα πρέπει να σταθούμε και στους ομιλητές, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και ειδικά ο κ. Τανατζής που έδωσε τη βαρύτητα που θέλαμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια».

Και κάτι τελευταίο: Η ΕΣΚΑ-Η αξίζει συγχαρητήρια για έναν ακόμη λόγο. Για το ότι άνοιξε τις πόρτες σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος πολλοί τον χαρακτήριζαν «κλειστό κλαμπ». Η πολυπόθητη ανανέωση επιτυγχάνεται. Και σε αυτό το νέο ξεκίνημα 60 και, πλέον, νέα παιδιά πετυχαίνουν τον αντικειμενικό στόχο της ανανέωσης δυνάμεων και σιγά-σιγά, αποκτώντας και την ανάλογη εμπειρία στην πράξη, θα αποτελέσουν τη νέα γενιά βοηθών διαιτητών-κριτών στο τοπικό και ελληνικό μπάσκετ.

Μετά από όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να μη μεταφέρουμε και την εξής απορία της μπασκετικής «οικογένειας»: Γιατί τόσα χρόνια δεν βρίσκονταν νέα παιδιά για να εμπλουτίσουν την προσπάθεια και τώρα ξαφνικά, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, βρέθηκαν τουλάχιστον 60; (και ίσως έπεται και συνέχεια…). Μάλλον το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί άπαντες καταλαβαίνουν την απάντηση.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μπάσκετ
Απόλλων
μπάσκετ
ΕΟΚ