Ανησυχία στην Ιταλία: Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές
Η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικής επαγρύπνησης, καθώς καταγράφονται θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ευάλωτους πληθυσμούς, με επίκεντρο την Καμπανία, τη Λατίνα και το Πιεμόντε.

Ανησυχία προκαλεί στην Ιταλία η επανεμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε πέντε ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες, με επίκεντρο περιοχές όπως η Καμπανία, η Λατίνα και η Νοβάρα.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, ο ιός –που μεταδίδεται κυρίως μέσω των κουνουπιών– ευθύνεται για τον θάνατο ενός 80χρονου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα στη Νάπολη και ενός 74χρονου που νοσηλευόταν με νεφρική ανεπάρκεια. Τρεις ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λατίνα, νοτίως της Ρώμης, και στην πόλη Νοβάρα, κοντά στο Τορίνο.
Οι Ιταλοί λοιμωξιολόγοι διευκρινίζουν πως οι περισσότεροι προσβεβλημένοι από τον ιό εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ή καθόλου, ωστόσο σε ηλικιωμένους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ο ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, κυρίως στο νευρικό σύστημα.
Αν και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων δεν εμφανίζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, το ανησυχητικό είναι ότι η πλειονότητα των περιστατικών εντοπίζεται φέτος στην περιοχή της Λατίνα. Εκεί, όπου η ύπαρξη εκτεταμένων γεωργικών εκτάσεων και πρώην ελωδών περιοχών δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη πληθυσμών κουνουπιών, το πρόβλημα αναδεικνύεται εντονότερο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News