Ανήσυχοι οι έμποροι του Αγρινίου – Χειρότερα από το περυσινό lockdown

Γίνεται λόγος για απόφαση που έχει οδηγήσει την αγορά σε Ατυπο λοκντάουν και οι πολίτες που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο του 2020 που είχαμε Τυπικό λοκντάουν

Ανήσυχοι οι έμποροι του Αγρινίου - Χειρότερα από το περυσινό lockdown

Παραξένεψε πολλούς η ανακοίνωση του ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που επηρεάζουν την λειτουργία του Λιανικού Εμπορίου και στο Αγρίνιο.

Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης τροποποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας της αγοράς στις 10 το πρωί (πλην Σαββάτου και ανακοινώθηκε το προσωρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη για το διάστημα από την Δευτέρα 22-11-2021 έως τις 4-12-2021, το οποίο δεν θα είναι συνεχόμενο. Άρα η μοναδική αλλαγή αφορά την μετακίνηση της έναρξης λειτουργίας από τις 8.30 στις 10 πρωί. Τα μέτρα αφορούν μεγαλύτερους και μικρότερους δήμους όμως οι τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι μπορούν να καθορίσουν τα δικά τους ωράρια, εντός του πλαισίου ωραρίου.

Την εξέλιξη αυτή καυτηρίασε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σημειώνοντας ότι θα μπορούσε κανείς να δει λογική βάση στην αλλαγή έναρξης της αγοράς στις 10 το πρωί στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας- τα οποία είναι ελάχιστα- και αυτό λόγω των μετακινήσεων των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όπως είναι γνωστό στο Αγρίνιο δεν υπάρχει. Σχολίασε όμως, ότι σε πόλεις όμως όπως το Αγρίνιο όπου δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, είναι εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για απόφαση που έχει οδηγήσει την αγορά σε Ατυπο λοκντάουν και οι πολίτες που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο του 2020 που είχαμε Τυπικό λοκντάουν, όπως υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νικόλαο Παπαθανάση και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ