Ανοιχτά καταστήματα: Τι ισχύει με click away και click in shop στο 13032 από 5 Απριλίου

image 618022

Μόνο με ραντεβού στα καταστήματα και sms στο 13032 διάρκειας τριών ωρών θα ανοίξει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους δεν θα έχουν την… πολυτέλεια να βγουν για τρεις ώρες και να κάνουν βόλτα στους εμπορικούς δρόμους αλλά θα πρέπει να έχουν κλείσει από πριν ραντεβού με το κατάστημα που θέλουν να ψωνίσουν είτε με click away είτε με click in shop και την ημέρα που θα έχουν ραντεβού να στείλουν μήνυμα στο 13032 για να κάνουν τις αγορές τους. 

Ποια καταστήματα ανοίγουν από τις 5 Απριλίου

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και click away ή click in shop ενώ κλειστά παραμένουν τα mall και τα εμπορικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα υποδέχονται μόνο με ραντεβού πελάτες, είναι τα εξής: 

  • όλα τα συνοικιακά καταστήματα
  • τα μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες, που δεν βρίσκονται ωστόσο σε εμπορικό κέντρο
  • ανοιχτές θα είναι και οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων, οι οποίοι θα εξυπηρετούν πελάτες που θα έχουν κλείσει από πριν ραντεβού με το κατάστημα. 
  • Τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
  • Για κάθε 25 τετραγωνικά ισχύει 1 πελάτης ενώ μέχρι 20 πελάτες θα μπαίνουν στα καταστήματα 1.000 τ.μ. 

Πώς θα πηγαίνουμε στα καταστήματα

Η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, δηλαδή με την αποστολή sms στο 13032. Το κάθε μήνυμα θα διαρκεί για 3 ώρες και οι πολίτες θα μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά μέσα στο 24ωρο. Παράλληλα, όσοι θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα ως απάντηση: Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα. 

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο και για το λιανεμπόριο

H μετακίνηση από δήμο σε δήμο, που επιτρέπεται από το Σάββατο, 3 Απριλίου, θα ισχύει και για το λιανεμπόριο, όπως ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής. Ετσι, αν κάποιος πελάτης μένει στον Πειραιά και θέλει να πάει για ψώνια στην οδό Ερμού θα πρέπει να το κάνει, στέλνοντας μήνυμα στο 13032 και θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mitsotakis farmaka
volos 1 1
5106900
vsdvsddv