Ανοίγει μόνο η λιανική – Στον “πάγο” η εστίαση

image 613803

Η συμπεριφορά μας θα καθορίσει εάν το λιανεμπόριο, που ανεβάζει ρολά από Δευτέρα 5 Απριλίου, θα παραμείνει ανοικτό. Η έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει σε ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο. Το ίδιο ισχύει και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις που θα επιτρέπονται μόνο το σαββατοκύριακο.

Των αποφάσεων που ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προηγήθηκε μία βασανιστική συνεδρίαση των μελών της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης της Πανδημίας. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και επικίνδυνο γι’ αυτό και απαιτείται η συνδρομή ολόκληρης της κοινωνίας για να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο.   

 

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

>Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

>Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς.

>Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

>Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ