«Αντ. Τρίτσης»: Έργα ουσίας σε τέσσερις Δήμους – Ξεχωρίζει η αγροτική οδοποιία στο Μεσολόγγι

Αυτές είναι οι νέες εντάξεις έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία

«Αντ. Τρίτσης»: Έργα ουσίας σε τέσσερις Δήμους - Ξεχωρίζει η αγροτική οδοποιία στο Μεσολόγγι

Εκατόν πέντε έργα, συνολικού προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Για την Αιτωλοακαρνανία εγκρίθηκαν έργα για τους Δήμους Ναυπακτίας, Θέρμου, Ξηρομέρου και Μεσολογγίου και κανένα νέο για τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ακτίου Βόνιτσας. Για την Ναυπακτία εγκρίθηκε το ποσό των 2.618.200 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και βελτιστοποίηση λειτουργίας των υποδομών ύδρευσης και λυμάτων του Δήμου Ναυπακτίας.

Για τον Δήμο Θέρμου εγκρίθηκε το ποσό των 620.000 ευρώ και αφορά έργα υποδομής, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για τον Δήμο Ξηρομέρου: Εγκρίθηκε το ποσό των 37.200 € για τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με θέμα την Επανάσταση του 1821 με τίτλο «Οι Δρόμοι της Επανάστασης» όπως επίσης και ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού & του τουριστικού πλούτου της περιοχής.

Για τον Δήμο Μεσολογγίου εγκρίθηκε το ποσό των 3.285.000,00 ευρώ και αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Περιλαμβάνει εργασίες/επεμβάσεις για τη βελτίωση της βατότητας υφιστάμενων αγροτικών δρόμων όπως εργασίες γενικών εκσκαφών για την εξομάλυνση και καλύτερη έδραση του δρόμου αι τοποθέτηση κοκκώδους υλικού για την επίχωση των τμημάτων που απαιτούνται για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού.

Τέλος για τον Δήμο Μεσολογγίου θα γίνουν και εργασίες οδοστρωσίας από θραυστό υλικό λατομείου και ασφαλτόστρωσης του δρόμου, με εφαρμογή ασφαλτικής προεπάλειψης σε όλη την περιοχή και τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm, με χρήση κοινής ασφάλτου σε λωρίδα πλάτους ανάλογα με την περίπτωση αλλά και δημιουργία οριζόντιας σήμανσης οδοστρώματος σε σημεία διασταύρωσης με βασικές οδούς.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ