Άντερς Μπρέιβικ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Νορβηγού μακελάρη να βγει από την απομόνωση

Σε ακόμη μία προσπάθειά του να τερματίσει την απομόνωσή του στη φυλακή, ο Άντερς Μπρέιβικ είχε προσφύγει κατά του κράτους της Νορβηγίας, καταγγέλλοντας «απάνθρωπη μεταχείριση».

προσφυγή

Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε την προσφυγή του Άντερς Μπρέιβικ κατά του κράτους. Ο κατά συρροή δολοφόνος κατήγγειλε την έκτιση της ποινής του σε απομόνωση.

Σε ακόμη μία προσπάθειά του να τερματίσει την απομόνωσή του στη φυλακή, ο Άντερς Μπρέιβικ είχε προσφύγει κατά του κράτους της Νορβηγίας, καταγγέλλοντας «απάνθρωπη μεταχείριση».

Ο Άντςρς Μπρέιβικ κατήγγειλε το νορβηγικό κράτος για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχείρημα που απέρριψε δικαστήριο του Όσλο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Ο ακροδεξιός μακελάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για όσο διάστημα ο Μπρέιβικ θεωρείται πως αντιπροσωπεύει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Από το 2022, ο Μπρέιβικ κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ρίνγκερικε, στις όχθες της λίμνης όπου βρίσκεται και το νησί Ουτόγια, εκεί όπου σκότωσε 69 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου 2011.

Είχε προηγηθεί η βομβιστική επίθεσή του στο Όσλο, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Παρότι ο κατά συρροή δολοφόνος δήλωσε δακρυσμένος στην κατάθεσή του ότι η απομόνωση είναι «εφιάλτης» και ότι σκέφτεται την αυτοκτονία κάθε μέρα, τις συνθήκες κράτησης που περιγράφηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα ζήλευαν φυλακισμένοι σε όλον τον κόσμο.

Ο διευθυντής της φυλακής τόνισε πως ο Μπρέιβικ διαθέτει πολύ περισσότερο χώρο από οποιονδήποτε άλλον κρατούμενο στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ειδικότερα, έχει στη διάθεσή του τρία δωμάτια – έναν χώρο διαβίωσης, έναν χώρο μελέτης και έναν χώρο εκγύμνασης – στον επάνω όροφο.

Στον κάτω όροφο έχει στη διάθεσή του κουζίνα, αίθουσα τηλεόρασης με κονσόλα Xbox, τραπεζαρία και χώρο επισκέψεων, τον οποίο μοιράζεται – όχι ταυτόχρονα – με άλλον κρατούμενο.

προσφυγή

 

προσφυγή

 

προσφυγή

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ – φωτογραφίες Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

 

Οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη – «Κλείδωσε» το συλλαλητήριο

Αεροδρόμιο Αράξου: Περνά σε ιδιώτες για αναβάθμιση υποδομών

Πάτρα – Προσφυγικά: Δεν γίνεται να περιοριστούν τα μεγαλύτερα πεζοδρόμια – Χάνονται δεκάδες θέσεις στάθμευσης

Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου 1857 λήγει η κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά από τους Αγγλογάλλους – Δείτε τι άλλο συνέβη