Ανθρωπιά με 350 κιλά τροφίμων: Πρωτοβουλία του δήμου Αχαΐας και της οργάνωσης Co2gether

Η κοινωνική πρωτοβουλία της Νάντιας Ασκούνη

Αχαΐα

Κάτι περισσότερο από 350 κιλά τρόφιμα μοιράστηκαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την περίοδο του Πάσχα, από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την Οργάνωση Co2gether, με τη οποία πρόσφατα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Ηταν η πρώτη από τις δράσεις, που έχουν προγραμματίσει από κοινού, κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας Νάντιας Ασκούνη, με βάση Πρόγραμμα που θα υλοποιήσει εξειδικευμένη ομάδα και περιλαμβάνει κατ’ οίκον επισκέψεις και παρεμβάσεις σε άτομα, που χρήζουν υποστήριξης, με την αμέριστη βοήθεια υπαλλήλων, οι οποίοι θα καταγράψουν και θα αξιολογήσουν τις ανάγκες, μαζί με το διεπιστημονικό προσωπικό της Co2gether, εστιάζοντας σε φτωχά νοικοκυριά απομονωμένων ή δυσπρόσιτων οικισμών, προσφέροντας τρόφιμα της Τράπεζας Δυτικής Ελλάδας.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η κ. Ασκούνη δήλωσε: «Στο πλαίσιο ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών δημοτών λάβαμε με μεγάλη χαρά την προσφορά τροφίμων και υγειονομικού υλικού από την Co2gether. Δρώντας επικουρικά και παράλληλα με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Τομέα, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να φροντίσουμε περαιτέρω πολλούς από τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop