Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου Πάτρας: Κήποι σε δημοτικά και γυμνάσια

Η δημοτική αρχή, και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία «Περιβάλλοντος & Πρασίνου», επεξεργάζεται πλάνο για να γεμίσει με πράσινο την πόλη και σε λίγες μέρες ξεκινά φύτευση δέντρων στην πλατεία Ολγας, και μάλιστα σε αυτό θέλει να εμπλέξει, επίσης, τα σχολεία

σχολεία δημιουργία κήπων Σ'όποιο σχολέιο υπάρχει χώμα θα «φυτρώσει» το σχέδιο

Μπορεί, χθες, να ολοκληρώθηκε η φετινή σχολική περίοδος, όμως ήδη ο Δήμος Πατρέων φαίνεται να κάνει τα σχέδιά του για νέα δράση, από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» η δημοτική αρχή, και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία «Περιβάλλοντος & Πρασίνου», επεξεργάζεται πλάνο για να γεμίσει με πράσινο την πόλη και σε λίγες μέρες ξεκινά φύτευση δέντρων στην πλατεία Ολγας, και μάλιστα σε αυτό θέλει να εμπλέξει, επίσης, τα σχολεία. Η σκέψη είναι να προχωρήσει σε διαδραστική παρέμβαση σε σχολικές μονάδες, που συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία κηπαρίων και πρασσών με φυτά, λουλούδια, θεραπευτικά φυτά, δένδρα κ.ά.

Ο στόχος της κίνησης είναι διπλός: Αφενός να τονώσει την περιβαλλοντική συνείδηση στους μαθητές και αυριανούς ενεργούς πολίτες, αφετέρου να ομορφύνουν τα σχολικά συγκροτήματα.

Η αρχή θα γίνει, πιλοτικά, από σχολεία, τα οποία θα εκφράσουν ενδιαφέρον. Ειδικότερα, υπό σκέψη είναι, μετά τη δημιουργία κήπων από γεωπόνους του Δήμου, να γίνεται συντήρηση και λειτουργία από δάσκαλους, σε συνεργασία με μαθητές, σε εβδομαδιαία βάση. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος έχει, ήδη, μιλήσει με τους διευθυντές Εκπαίδευσης Αχαΐας και τους έχει ενημερώσει για το πλάνο του.

Ηδη, έχουν γίνει αυτοψίες σε ορισμένα γυμνάσια της Πάτρας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και σε δημοτικά σχολεία, με σχετική αδειοδότηση από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην όλη διαδικασία θα εμπλακεί και η Αντιδημαρχία Παιδείας, της οποίας ο ρόλος θα είναι καθοριστικός, ώστε να γίνει συνάντηση και να συμφωνηθεί επακριβώς η δράση και ο συντονισμός της.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και ο συντονιστής Εθελοντικών Ομάδων Πρασίνου Δημήτρης Σουγλέρης, καθώς και δύο τουλάχιστον εθελοντές γεωπόνοι, από τον Δήμο. Σε πρώτη φάση, αφού γίνει η επιλογή των σχολικών συγκροτημάτων, αυτοί θα αναγνωρίσουν ποια από αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις -αφού σε κάποια δεν υπάρχει καν χώμα- ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία κήπων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας

Supercar αξίας 2,5 εκατ. ευρώ έγινε στάχτη στην Αττική Οδό – Ισπανός που μένει στα ΗΑΕ ο ιδιοκτήτης του

Ο «Νέος Νοστράδαμος» επιμένει: Εξακολουθεί να προβλέπει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά σε λίγες μέρες

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται για τον Ιούλιο