Αντιδρά η Τουρκία για το υποθαλάσσιο καλώδιο «Ελλάδας-Κύπρου»
Την αντίδραση της Τουρκίας φαίνεται ότι προκάλεσε η δραστηριότητα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο, συμφωνα με όσα μεταφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Türkiye».
«Τέτοια τετελεσμένα γεγονότα σίγουρα δε θα επιτραπούν», δηλώνουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας. Η εφημερίδα γράφει ότι στο πλαίσιο αυτού του έργου «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των ερευνητικών σκαφών στα διεθνή ύδατα στα ανατολικά της Κάσου και της Καρπάθου».
Όπως αναφέρει, οι διπλωματικές πηγές της Τουρκίας ανέφεραν στην Türkiye ότι «αυτές οι δραστηριότητες παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες σχετικά με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες».
«Τα μονομερή βήματα της Ελλάδας ήταν προκλητικά σε συνθήκες όπου τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με κοινή συναίνεση. Η Άγκυρα έχει δηλώσει στο παρελθόν σε διεθνείς πλατφόρμες ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι αντίθετες με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές της καλής γειτονίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα Türkiye.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Στεφάνια σε Πάτρα και Δυτική Αχαΐα από τη Δημοτική Οργάνωση Πάτρας
Αιμοδοσία: Κάθε πότε μπορούμε να δίνουμε αίμα στην Ελλάδα – Προϋποθέσεις, αναβολές και τι να κάνετε πριν και μετά
Η Οδύσσεια του Elon Musk απέναντι στον Christopher Nolan – Δείτε το πρώτο επεισόδιο
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην συγκέντρωση των λιμενεργατών
Πώς να μειώσετε την αρτηριακή πίεση με καθίσματα στον τοίχο
