Αντιδράσεις από τους συμβολαιογράφους για τον «ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου» – Η λειτουργία
Tην αντίθεσή τους με την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου» διατύπωσαν οι συμβολαιογράφοι.
Αντίθετοι φαίνεται πως είναι οι συμβολαιογράφοι για την εφαρμογή του «ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου». Μάλιστα, προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε αποχή μετά το Πάσχα.
Η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών -Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων, του μεγαλύτερου της χώρας αποφάσισε την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας μέχρι την επίλυση σωρείας αιτημάτων.
Οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της εφαρμογής αυτής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί και υποστηρίζει συμβολαιογράφους και πολίτες. Τονίζουν ότι επιχειρείται μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επί πλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.
Ζητούν μάλιστα η Πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως τα ακίνητα και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους μετά το Πάσχα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Γαστρονομικές δημιουργίες, καραόκε και Οδοιπορικό στη Γουμένισσα Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Η παράσταση «Ε ρε γλέντια» στο Διακοπτό για το ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
