Αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό

Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τα πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, και ειδικότερα στο τμήμα από Αντίρριο έως Κεφαλόβρυσου

Αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γνωμοδότησε θετικά την περασμένη εβδομάδα υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη, για τους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούν τα πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, και ειδικότερα στο τμήμα από Αντίρριο έως Κεφαλόβρυσου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη συντόμευση της κατασκευή τους, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που δεν είχαν προβλεφθεί κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Την Επιτροπή απασχόλησαν καίρια ζητήματα ενώ γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας 2021-25, καθώς και για σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες στους τομείς της ενέργειας, του πρωτογενούς τομέα και των κατασκευών.

Όσον αφορά στα δέκα σημεία που θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό και αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία από την περιοχή της Ρίζας έως το Κεφαλόβρυσο, είναι τα ακόλουθα:
Κατασκευή τάφρου κοντά στο Νεκροταφείο Ρίζας , έργα προστασίας γεφυρών ΠΕΟ & της ΣΓ και γεωτρήσεων Μεσολογγίου καθώς έργο προστασίας βάθρων γέφυρας Ιόνιας Οδού και κατασκευή υδροληψίας αρδευτικών δικτύων Γαλατά και Αγ. Γεωργίου στον ποταμό Εύηνο, καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Ζεστής, καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Αγριλιάς, συλλεκτήρας κατά μήκος της ΠΕΟ από την οδό Αγ. Αθανασίου έως το ρέμα Αγριλιάς νέα τάφρος στην περιοχή του Μεσολογγίου, καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Χρυσοβέργι Ανατολικό και Δυτικό, αποδέκτης ευρύτερης περιοχής κόμβου Χαλικίου, καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Χαβάς και καθαρισμός και Αποκατάσταση ρέματος Κακαβάκια.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Αισιοδοξία για την κατάσταση του βρέφους με κορονοϊό στο ΠΓΝΠ
Αίγιο: Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η προσφυγή για την ανάπλαση της Αγίας Λαύρας
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες επί τριήμερο στη «μάχη» της Αττικής ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ