Αντίρριο: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, η άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου, υπό το συντονισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

photo 1

Την άσκηση παρακολούθησαν από κοντά ο Πρόεδρος του ΔΛΤ κ.Σπύρος Τσέλιος, η Διοικήτρια του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ρίου κ.Ελένη Κουτσούκου, η Διοικήτρια του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, η Προϊσταμένη του ΔΛΤ κ.Αγγελική Μπισμπίκη καθώς και στελέχη των δύο Λιμενικών Τμημάτων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, υπεύθυνος ferry boat που βρίσκεται προσδεμένο στον Λιμένα Αντιρρίου αντιλαμβάνεται διαρροή ποσότητας καυσίμου. Άμεσα ενημερώνεται ο Υπεύθυνος Συντονισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας και τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης. Ενημερώνεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου ενώ ζητείται η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου. Ταυτόχρονα, δίδεται εντολή για άμεση κινητοποίηση των Ομάδων Αντιμετώπισης Ρύπανσης.

Σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, είναι η από κοινού εκπαίδευση και συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε ένα εικονικό σενάριο θαλάσσιας ρύπανσης με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση ενός πραγματικού περιστατικού.

Με αφορμή την άσκηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ.Σπύρος Τσέλιος σημείωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση σε επίπεδο διενέργειας ασκήσεων ετοιμότητας μάς επιτρέπει να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα και σαφώς πιο συντονισμένα στην περίπτωση ενός πραγματικού περιστατικού. Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας η προστασία του φυσικού μας πλούτου και ιδιαιτέρως του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

δημαρχειο
image 1 1
226416016 409656203810306 6382900031508011971 n e1627644369967
DSC 5666