Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024: Στους 3.184 οι αχαιοί υποψήφιοι, 38 εξεταστικά κέντρα

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2024, ξεκινούν την Παρασκευή 31/05/2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

υποψήφιοι

Στους 3.184 ανέρχονται οι αχαιοί υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας ώστε όλα να είναι έτοιμα την 31η Μαΐου ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ευγενία Πιερρή, στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και τέσσερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Επίσης θα λειτουργήσει ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο (προφορική εξέταση) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ένα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο οποίο θα εξεταστούν οι προφορικώς εξεταζόμενοι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Από τους 3.184 φετινούς υποψηφίους -πέρυσι ήταν 3.209- οι 2.484 είναι από τα ΓΕΛ και οι 700 είναι από τα ΕΠΑΛ.

«Είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Χθες ολοκληρώσαμε τη διαδικασία με τους επιτηρητές και τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση των προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν την Τρίτη ενημέρωση των επιτηρητών» μας είπε η κ. Πιερρή.

Οι παραπάνω υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από 68.851 θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας. Από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περυσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι Πανελλαδικές ξεκινούν την άλλη Παρασκευή 31 Μαΐου με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.