Απ. Λύτρας: Όταν συμβούλευε τις γυναίκες να μην σιωπούν, από υπερασπιστής θυμάτων… σε θύτης

Συχνά χρησιμοποιούσε το δημόσιο βήμα για να συμβουλεύει τις γυναίκες να μη σιωπούν.

Λύτρας

Προτού ο Απόστολος Λύτρας μετατραπεί σε θύτη ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, είχε υπερασπιστεί σε αρκετές υποθέσεις γυναίκες θύματα επιθέσεων.

«Έχω βαρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε ότι μια γυναίκα μόνη της πάει και κάνει καταγγελία ότι δήθεν τη χτύπησαν, δήθεν τη βίασαν, δήθεν το ένα δήθεν το άλλο, ντροπή, περνάμε τα όρια κάποια στιγμή».

Δικηγόρος σε πολύκροτες υποθέσεις, με έντονο συχνά κοινωνικό πρόσημο. Προβεβλημένος νομικός εκπρόσωπος οικογενειών αθώων θυμάτων, με τα οποία ταυτίστηκε η κοινή γνώμη.

Όπως της Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές τον Οκτώβριο του 2017 στο δεύτερο νεκροταφείο.

«Έχουμε μια κοπέλα που δολοφονήθηκε με τον τρόπο που γνωρίζετε, αλίμονο να ασχολούμαστε με τι προβλήματα είχε μια οικογένεια στο παρελθόν» έλεγε ο Απόστολος Λύτρας, όπως υπενθυμίζει το Mega.

Αλλά και την Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, την Ιωάννα την αγάπησα με τη μάσκα». «Τι θέλετε να μπούμε σε ένα διάλογο ότι μια γυναίκα έπεσε ή χτυπήθηκε μόνη της για να πάει να καταγγείλει;», είχε δηλώσει ο ίδιος, με το σκηνικό σήμερα να θυμίζει ακριβώς τα λόγια του, μόνο που τώρα η γυναίκα που χτυπήθηκε ή… έπεσε από τις σκάλες είναι η ίδια η σύζυγός του.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ο Κασσελάκης ζητά παρέμβαση εισαγγελέα: «Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»

Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι η σύζυγός μου έπεσε από στις σκάλες, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια»

Εφυγαν τραπεζάκια χωρίς δημοτικά τέλη, «Ο δήμος Πατρέων χάνει 160.000 ευρώ σε έσοδα» λέει η Εστίαση

Hot-Dry-Wind: Το φαινόμενο που ανεβάζει τη θερμοκρασία πάνω από το κανονικό, «καυσωνικές» συνθήκες και στη Δυτική Ελλάδα