Απαγορευτικό έως τις 19:00 σε Ραφήνα και Λαύριο – Στον «αέρα» τα δρομολόγια του Σαββάτου

Δεμένα τα πλοία στην κορύφωση της εξόδου του Αυγούστου – Τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούνται από τον Πειραιά, αλλά οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται πριν φτάσουν στα λιμάνια

Απαγορευτικό έως τις 19:00 σε Ραφήνα και Λαύριο – Στον «αέρα» τα δρομολόγια του Σαββάτου

Παρατείνεται έως τις 19:00 της Παρασκευής το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση των δρομολογίων.

Από τα δύο λιμάνια δεν πραγματοποιείται καμία αναχώρηση, με την ταλαιπωρία να είναι μεγάλη σε ένα από τα πιο κρίσιμα τριήμερα του καλοκαιριού, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. Οι οριστικές αποφάσεις για τα δρομολόγια του Σαββάτου αναμένεται να ληφθούν το βράδυ, μετά την αξιολόγηση των νεότερων μετεωρολογικών δεδομένων.

Αβέβαιη η εικόνα για το Σάββατο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Θεοφάνης Μπαλατσούκας, ανέφερε στο ΕΡΤnews Radio ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν ανανεωμένα δελτία καιρού ανά έξι ώρες και παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη των ανέμων.

Παρότι αναμένεται κάποια εξασθένηση των φαινομένων το Σάββατο, η κατάσταση για τη Ραφήνα και το Λαύριο εξακολουθεί να θεωρείται δύσκολη. Η πρόγνωση προβλέπει ότι οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ, με μικρή υποχώρηση από το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Απαγορευτικό απόπλου: Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο – Ακυρώσεις και ταλαιπωρία στον Πειραιά

«Θα γνωρίζουμε το βράδυ με σιγουριά», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, ζητώντας υπομονή από τους ταξιδιώτες και συμμόρφωση με τις οδηγίες των λιμενικών Αρχών.

Ποια δρομολόγια εκτελούνται από τον Πειραιά

Στον Πειραιά τα περισσότερα προγραμματισμένα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον τύπο του πλοίου, τον προορισμό και τις συνθήκες που επικρατούν στη διαδρομή.

Δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του «Blue Star Paros» προς Σύρο, Τήνο και Μύκονο, ενώ έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις σε ορισμένες αναχωρήσεις προς τα Δωδεκάνησα. Τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

Οι άνεμοι φτάνουν στα ανατολικά πελάγη τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις προσεγγίσεις πλοίων σε νησιωτικά λιμάνια.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες

Οι ταξιδιώτες καλούνται να μην ξεκινούν για τη Ραφήνα, το Λαύριο ή τον Πειραιά χωρίς να έχουν προηγουμένως επικοινωνήσει με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή το αρμόδιο λιμεναρχείο.

Η κατάσταση μπορεί να μεταβληθεί ακόμη και λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, ανάλογα με τα νεότερα δελτία καιρού και τα χαρακτηριστικά κάθε πλοίου.

Το Λιμενικό συνιστά στους επιβάτες να προσέρχονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα και ακόμη πιο έγκαιρα όταν ταξιδεύουν με όχημα, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα κατά την επιβίβαση εφόσον επιτραπούν οι αναχωρήσεις.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο