Απελαύνονται οι ακτιβιστές του ιστιοφόρου «Madleen»
Στο αεροδρόμιο οι 12 επιβαίνοντες μετά τη σύλληψή τους από τις ισραηλινές αρχές καθώς κατευθύνονταν προς τη Γάζα
Oι 12 ακτιβιστές που επέβαιναν στο ιστιοφόρο «Madleen», το οποίο αναχαιτίστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ καθώς επιχειρούσε να προσεγγίσει τη Λωρίδα της Γάζας με ανθρωπιστική βοήθεια, οδηγήθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ενόψει της απέλασής τους, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ιστιοφόρο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί νωρίτερα από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ενώ κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, κατέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντόντ.
Στη φυλακή ακτιβιστές του «Madleen» στη Γάζα: «Μας έχουν απαγάγει» ΒΙΝΤΕΟ
Το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι όσοι αρνούνται να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα απέλασης, θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστικής αρχής, η οποία θα αποφασίσει για τον αναγκαστικό επαναπατρισμό τους, όπως ορίζει η ισραηλινή νομοθεσία.
Ανάμεσα στους ακτιβιστές φέρεται να βρίσκεται και η γνωστή Σουηδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από το ισραηλινό ΥΠΕΞ για το όνομά της στη λίστα των κρατουμένων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
Εορτασμός της Παναγίας στα Αγράμπελα Αχαΐας ΦΩΤΟ
Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο κρεβάτι – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τον εγκέφαλο
Η Google αποκάλυψε κατά λάθος συσκευή που δεν έχει ανακοινώσει ποτέ
Στον Αγιο Νεκτάριο Καλαβρύτων ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Μακάριος ΦΩΤΟ
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Κάποιος αγοράζει μαζικά παλιά βιβλία και εταιρείες AI μπαίνουν στο στόχαστρο
