Απεργία στο Ισραήλ: Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας

Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια του Ισραήλ μετά την κήρυξη απεργίας

Απεργία στο Ισραήλ: Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας

Τα δύο μεγάλα λιμάνια του Ισραήλ, ανακοίνωσαν τη διακοπή λειτουργίας υων δύο μεγάλων λιμανιών στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, που κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικαστική μεταρρύθμιση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα λιμάνια της Χάιφας και τους Ασντόντ ανακοίνωσαν παύση εργασιών μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου Histadrut του Ισραήλ για την κήρυξη γενικής απεργίας άμεσα.

Από το πρωί, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν συμμετέχουν στην γενική απεργία, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται οι πτήσεις.

Η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ κήρυξε επίσης γενική απεργία που θα πλήξει τα νοσοκομεία και τις δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του συνδικάτου Histadrut ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την άμεση κήρυξη γενικής απεργίας με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου μεταρρύθμισης της δικαστικής εξουσίας.

«Καλώ σε γενική απεργία (…) αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου, το Κράτος του Ισραήλ σταματά», δήλωσε ο Αρνον Μπαρ Νταβίντ, επικεφαλής του Histadrut. «Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε την νομοθετική διαδικασία και θα το κάνουμε».

Επέζησε πρότασης μομφής ο Νετανιάχου
Ο εθνικιστικός-θρησκευτικός κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης στην Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, καθώς καταψηφίσθηκε από 59 βουλευτές και υπερψηφίσθηκε από 53. Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από την αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικαστική μεταρρύθμιση.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ