Απέρριψαν το αίτημα για εθελοντική εργασία συνταξιούχου καρδιολόγου του «Ευαγγελισμού»

Ο κ. Σιώρας συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο υπέβαλε αμέσως αίτηση για εθελοντική προσφορά στο νοσοκομείο

Απέρριψαν το αίτημα για εθελοντική εργασία συνταξιούχου καρδιολόγου του «Ευαγγελισμού»

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει ο επί 35 έτη καρδιολόγος της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Ηλίας Σιώρας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), διότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του για άμισθη εθελοντική προσφορά για εργασία ενόσω το σύστημα υγείας πιέζεται λόγω της επιδημίας κορωνοϊού.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους αξιωματούχους του νοσοκομείου και της ΥΠΕ, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας, ο κ. Σιώρας επισημαίνει πως «βάσει νόμου παρατείνεται η έμμισθη υπηρεσία ιδιωτών ιατρών έως 31 Δεκεμβρίου 2021 στο ΕΣΥ. Δεν έκανα χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για έμμισθη παράταση υπηρεσίας για ένα έτος πέραν του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης για να προσληφθούν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί. Είναι αντιφατικό να δίνει ο νόμος δυνατότητα για έμμισθη παράταση υπηρεσίας και να μην δέχεται η υπηρεσία την άμισθη εθελοντική προσφορά ενός πρόσφατα συνταξιοδοτημένου ιατρού» καταλήγει.

Σημειωτέον πως ο κ. Σιώρας συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο υπέβαλε αμέσως αίτηση για εθελοντική προσφορά στο νοσοκομείο, βάσει της νομοθεσίας που το επέτρεπε, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη covid-19. Η αίτηση του καρδιολόγου έγινε δεκτή και ο κ. Σιώρας πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο.

Η εκ νέου αίτηση του συνταξιούχου – και επί έτη προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου- γιατρού για εθελοντική εργασία στη Β’ Καρδιολογική κλινική μέχρι και τον Δεκέμβριο 2021 δεν έγινε δεκτή. Σύμφωνα με την απάντηση της διοίκησης που επικαλείται ο κ. Σιώρας η εθελοντική απασχόληση δεν κρίνεται απαραίτητη «ενόψει ομαλοποίησης των συνθηκών και του ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19» καθώς επίσης και γιατί «οι Μονάδες Υγείας δεν εμφανίζουν μη ελεγχόμενες αυξητικές τάσεις περιστατικών».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ