Απετράπη «κουκούλωμα» βιασμών 14χρονης το 2016 στην Ηλεία

Το μαρτύριο που βίωσε η ανήλικη αναβίωσε, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων.

Ανήλικη

Υπόθεση αποπλάνησης και ομαδικών βιασμών 14χρονης μαθήτριας από 3 «συμμαθητές» της, τον Μάιο του 2016 σε παραλία κωμόπολης της Ηλείας, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων!

Οι δράστες, αφού βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους, εκβίαζαν την κοπέλα και αυτή επί μήνες κρατούσε το στόμα της κλειστό, με τα τρία παιδιά να καμαρώνουν για το «κατόρθωμά» τους που στο μεταξύ είχε κυκλοφορήσει στην σχολική κοινότητα.

Ομως αναγκάστηκε να ομολογήσει στους γονείς της τα πάντα. Στην δικαιοσύνη – σε πρώτο βαθμό – η παθούσα δεν όρισε συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, ενώ μάρτυρες άλλα είχαν καταθέσει όταν ήταν νωπά ακόμα τα περιστατικά κι άλλα εξιστόρησαν στην ακροαματική διαδικασία.

Εξι χρόνια μετά τους ομαδικούς βιασμούς, από 18χρονο και 2 ανήλικους, ήταν εμφανής η πρόθεση ορισμένων μαρτύρων να «θολώσουν» τις συνθήκες φρίκης που βίωσε.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Δημήτρης Λιανόπουλος, όμως ήταν καταπέλτης και αφενός έδωσε εντολή να ελεγχθούν κάποιοι για ψευδομαρτυρίες, αφετέρου πρότεινε την καταδίκη 24χρονου, με ποινή φυλάκισης 8 χρόνων για βιασμό, 2 ετών για αποπλάνηση και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε, ομόφωνα, την πρότασή του εισαγγελέα και τελικά επέβαλε συνολική ποινή 9 χρόνων και εγγύηση 3.000 € με έφεση ανασταλτικού αποτελέσματος.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, επειδή το 2016 ήταν ανήλικοι, πρόκειται να δικαστούν από Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments