Από τον εμπρησμό της συνείδησης στη φάρσα του έρωτα: Διπλή θεατρική ανάσα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας

Με μια πολιτική αλληγορία που καίει και μια κωμωδία που σκορπίζει χαμόγελα, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι παραστάσεις «Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;» και «Αλλού βαρούν τα όργανα» ανεβαίνουν σε Κρήνη και Σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τον εμπρησμό της συνείδησης στη φάρσα του έρωτα: Διπλή θεατρική ανάσα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας

Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο της Κρήνης, η θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας παρουσιάζει την παράσταση «Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;», μία ελεύθερη διασκευή του έργου του Μαξ Φρις «Ο Μπήντερμαν και οι Εμπρηστές».

Σε μια πόλη που φλέγεται, κυριολεκτικά και ηθικά, ο αστός Θεόφιλος Μπήντερμαν βλέπει τον μικρόκοσμό του να καταρρέει. Δύο μυστηριώδεις άνδρες εισβάλλουν στο σπίτι του, παίζοντας με την αστική του ενοχή, την υποκρισία και την ψευδαίσθηση ασφάλειας. Ο Μπήντερμαν, συμβιβασμένος με το καθωσπρέπει προσωπείο του, αγνοεί τα προφανή σημάδια κινδύνου, εγκλωβισμένος στον φόβο, την ενοχή και την απραξία.

Την ίδια στιγμή, ένας Χορός Γυναικών αναζητά φωνή και θέση σε έναν κόσμο που καταρρέει. Η παράσταση συνδυάζει αλληγορία, σαρκασμό και σωματικότητα, φωτίζοντας την αμηχανία μιας κοινωνίας απέναντι στον κίνδυνο που χτίζει μόνη της.

Παίζουν οι: Δέσποινα Μάη, Ελένη Νταή, Μαρίνα Λάππα, Μαρία Κυπραίου, Νόρα Μαυροειδή, Άγγελος Μπουμπούλης, Μαρία Γιαννοπούλου, Στέφανος Στάθης, Όλγα Κάνιστρα, Φώτης Λάζαρης, Νίκος Παναγόπουλος.
Διασκευή – σκηνοθεσία: Φώτης Λάζαρης. Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη. Σκηνικά, μουσική, φωτισμοί, ήχος και κοστούμια από ομάδα καλλιτεχνών και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα “Επί Σκηνής Πάτρας” του πολιτιστικού συλλόγου “Στέκι Καλλιτεχνών Πάτρας”, με την κωμωδία «Αλλού βαρούν τα όργανα».

Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές, όπου μια αρχοντοπούλα –η Κρινιώ– προσπαθεί να βρει τον έρωτα… ή κάτι που να του μοιάζει, ενώ γύρω της στήνεται πανηγύρι από προξενήτρες και υποψήφιους γαμπρούς. Κάπου… κάπως… κάποτε… η καρδιά βαράει διαφορετικό σκοπό!

Σενάριο: Χρυσούλα Λαμπρινάκου, Μαρία Μαράτου, Βούλα Κωνσταντάτου.
Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Λαμπρινάκου.
Είσοδος ελεύθερη.