Απογραφή 2021: «Τέλος χρόνου» για την ηλεκτρονική διαδικασία

Απογραφή 2021

Απογραφή 2021: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ηλεκτρονική διαδικασία – Συνεντεύξεις από απογραφείς για όσους δεν κάνουν αυτοαπογραφή.

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, η παράταση που είχε δώσει η ΕΛΣΤΑΤ για την ηλεκτρονική διαδικασία της απογραφής πληθυσμούς – κατοικιών 2021.

Στις 26 Νοεμβρίου η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την παράταση για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου λόγω καθυστερήσεων στη διανομή των φακέλων με το Μοναδικό Κωδικό Απογραφής.

Όσοι αυτοαπογραφούν συμμετέχουν αυτόματα σε κλήρωση για 50 συλλεκτικά αργυρά νομίσματα.

Καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια.

Με την απογραφή συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Όσοι δεν αυτοαπογραφούν, θα συμμετέχουν με συνέντευξη που θα γίνει στο σπίτι τους, από απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Oι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς.

Πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.