Αποκλειστικό – Αχαΐα: Ναρκωτικά αξίας 210.000 ευρώ θαμμένα σε βαρέλι!

Δύο συλλήψεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, για τα θαμμένα ναρκωτικά σε δασική έκταση στη Δυτική Αχαΐα.

Αχαΐα,ναρκωτικά

Ενα ακόμα πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας «σκληρών» ναρκωτικών στην Αχαΐα επέφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης. Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε Πάτρα και Κάτω Αχαΐα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητας ηρωίνης και συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εντοπίστηκαν περίπου 8 κιλά ηρωίνης και 700 γρ. κάνναβης θαμμένα σε «καβάτζα» σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μανετέικα στη Δυτική Αχαΐα. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε βαρέλι -χωρητικότηας 20 λίτρων- που είχαν σκάψει και τοποθετήσει σε σημείο πλησίον αγροτεμαχίου.

Οι συλληφθέντες που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ανάλογες υποθέσεις και διαμένουν στην Πάτρα, μετέβαιναν τακτικά στην περιοχή προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητες των ουσιών, που στη συνέχεια τις διοχέτευσαν, κατά κύριο λόγο, σε χρήστες στην Πάτρα.

Σε έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι TOKAREV, κινητά τηλέφωνα και τρία οχήματα.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών κυμαίνεται από 105.000 έως 210.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχε διακριτούς ρόλους και μάλιστα ένας εκ των συλληφθέντων είχε ηγετικό ρόλο με ένα ακόμα άτομο που αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών. Εντός της ημέρας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛΑΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών και της αντίστασης.

Παράλληλα, συνελήφθη και μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμενε με έναν από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ζυγαριές ακριβείας και ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με τον συνεργό τους, που αναζητείται, εντάχθηκαν ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε δασικό χώρο πλησίον παρακείμενου αγροτεμαχίου, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ο κύριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό μιας πλαστικής λίμπας, που ήταν θαμμένη στο έδαφος τα εξής:

•  Ηρωίνη συνολικού βάρους (7) κιλών και (800) γραμμαρίων που ήτανδιαμοιρασμένη σε (11) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,

•Κάνναβη συνολικού βάρους (700) γραμμαρίων, που ήταν διαμοιρασμένη σε (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Ο ένας κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην οικία του, όπου προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση απωθώντας με τα χέρια και τα πόδια τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κύρια κατοικία του και σε δεύτερη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  Μια (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (26) γραμμαρίων,

• (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων.

•  (1) πυροβόλο πιστόλι TOKAREV,

• (1) κινητό τηλέφωνο,

•  (170) ευρώ,

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου κατηγορούμενου, ανευρέθηκε εντός αυτής η ημεδαπή γυναίκα, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

•   (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (20) γραμμαρίων,

• μια ζυγαριά ακριβείας άνευ μάρκας χρώματος ασημί σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων,

•  ένα κινητό τηλέφωνο,

•  μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• (115) ευρώ.

Σε αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα των δύο κατηγορουμένων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη μικτού βάρους (55) γραμμαρίων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και τα οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατάσχεσαν συνολικά ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 7.907 γραμμαρίων και ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων.

Η συνολική αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, δύναται να απέφερε στην εγκληματική οργάνωση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 210.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ