ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αίγιο: Με όπλο “γέφυρα” δουλειά στην ΕΒΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θα δοθεί στην ΕΒΟ Αιγίου πρόγραμμα παραγωγής «γέφυρα» μέχρι ν’ αρχίσει η πολυετής κατασκευή του νέου εθνικού τυφεκίου.

evoaigiou

Σημαντική, για τη βιωσιμότητα της πρώην Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου, είναι η απόφαση που ελήφθη χθες σε επίπεδο στρατιωτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εκκρεμούσε, αφορά δε στην ανάθεση σύμβασης για ένα «μικρό» εξοπλιστικό πρόγραμμα στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» με σκοπό να διατηρήσει τις γραμμές παραγωγής σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θα δοθεί στα ΕΑΣ Αιγίου πρόγραμμα παραγωγής «γέφυρα» μέχρι ν’ αρχίσει η πολυετής κατασκευή του νέου εθνικού τυφεκίου.

Για έναν χρόνο, η παλιά ΕΒΟ θα κληθεί να παραγάγει 1.000 ελαφρά πολυβόλα Minimi Mk2 των 5,56 mm για τον ελληνικό στρατό, παράλληλα με πρόγραμμα αναβάθμισης των βαρέων πολυβόλων Μ2ΗΒ με συλλογές ταχείας αλλαγής κάννης.

Για παράταση ζωής της μονάδας του Αιγίου είχε πιέσει την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ο αχαιός βουλευτής ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, στην κατεύθυνση παραμονής των εργατοτεχνιτών και της μη απώλειας της πολύτιμης τεχνογνωσίας τους.
Το όπλο κατασκευάζεται ήδη στο Αίγιο, με εθνική προστιθεμένη αξία 52%, κατόπιν αδείας από την βελγική «FN Herstal», αρχική σύμβαση το 2006 για 2.320 πολυβόλα, 2.320 διόπτρες και 7.656.000 ταινιοποιημένα φυσίγγια, συνολικής αξίας 62 εκατ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

sopsi
μητροπολιτης πατρων
ταξισης
received 203193281822151