ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη απέκτησε σε πλειστηριασμό με 1,8 εκατ. ευρώ το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο του Κώστα Αντζουλάτου «Alexander Bay».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ Το οικόπεδο του Alexander Bay σήμερα έχει μετατραπεί σχεδόν σε ζούγκλα

Το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay», στην περιοχή των Αραχωβιτίκων της Πάτρας, απέκτησε η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, γνωστών ευρύτερα από την εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, Coco-Mat.

Η απόκτηση του «Alexander Bay» έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε χθες και ο οποίος ξεκίνησε με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό του 1.325.350 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει πως υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Το ακίνητο ανήκε σε ξενοδοχειακή και οικοδομική εταιρεία του πατρινού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αντζουλάτου και είχε κατασχεθεί εδώ και πολύ καιρό. Η εκποίησή του έγινε από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL, για ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 150.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ βαρύνεται και με υποθήκες συνολικού ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ σε τράπεζα, στην Α΄ΔΟΥ Πατρών και στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ

Ο χώρος του ξενοδοχείου πριν από δεκαετίες

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ «ΦΙΛΕΤΟ»

Το παραθαλάσσιο ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων του Δήμου Ρίου και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β’ τάξης. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο με παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τμήμα καταλαμβάνεται από ζώνη παραλίας έκτασης 714 τ.μ. το οποίο προορίζεται για κοινόχρηστος χώρος μετά τη συντέλεση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας.
Πρόκειται, για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ημιτελή κτίρια που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και λειτούργησε για μια περίοδο λίγων χρόνων.

Στο παρελθόν ήταν μία από τις σημαντικότερες τουριστικές μονάδες, αλλά κάποια στιγμή έκλεισε και εγκαταλείφθηκε. Αποκτήθηκε από τον πατρινό επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτο με σκοπό να επαναλειτουργήσει, αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν και το ακίνητο κατασχέθηκε ενώ ο χώρος σήμερα θυμίζει ζούγκλα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ»

Με τον χθεσινό πλειστηριασμό, το ακίνητο άλλαξε χέρια και προφανώς αποκτά πλέον μια νέα προοπτική. Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, μπήκε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διαθέτει επιπλέον ένα χαρτοφυλάκιο 34 ακινήτων, αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ

Ο Παύλος Ευμορφίδης

Η οικογένεια Ευμορφίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα το 1989 με την Coco-Mat. Το 2014 πραγματοποιήθηκε απόσχιση του κτηματικού κλάδου της, και δημιουργήθηκε η «Μπλε Κέδρος», μια αμιγώς κτηματική εταιρεία real estate, η οποία το 2017 αδειοδοτήθηκε ως ΑΕΕΑΠ, που εισήχθη τον Ιούνιο στο Χρηματιστήτιο.

Επί του παρόντος η δομή του χαρτοφυλακίου της, κατανέμεται σε 10 ακίνητα εμπορικής χρήσης (καταστήματα) με ενοικιαστή την Coco-Mat, 2 γραφεία, 2 βιομηχανικά κτίρια, 3 οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα οικοπέδων προς ανάπτυξη και 6 ξενοδοχεία με την φίρμα Coco-Mat.

Το ακριβότερο και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο Coco-Mat της οδού Φαλήρου με τιμή αποτίμησης 25 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί το Coco-Mat Hotel Athens με αξία αποτίμησης 14 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Το πλάνο της Μπλε Κέδρος περιλαμβάνει την υλοποίηση δύο τουριστικών επενδύσεων στο Κουκάκι με ένα νέο Coco-Mat Hotel και στη Μονεμβασιά με τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού και ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, το οποίο προφανώς θα είναι το νέο απόκτημά της, στα Αραχωβίτικα.

Η εταιρεία έκανε γνωστή την απόκτηση του ξενοδοχείου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ανακοίνωσή της, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών για την απόκτηση του παραπάνω ακινήτου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ

Το ξενοδοχείο Coco-Mat στην Αθήνα

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Κ. ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αραχωβίτικα: Αγορά της «ζούγκλας» φιλέτο με 1,8 εκατ. ευρώ

Αθανάσιος Διαμαντόπουλος

Εκ μέρος του πρώην ιδιοκτήτη Κώστα Αντζουλάτου, ο νομικός του εκπρόσωπος, δικηγόρος Πατρών Αθανάσιος Διαμαντόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι ο πλειστηριασμός κατά την άποψή τους, είναι άκυρος γιατί πάσχει από νομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό, θα γίνει προσφυγή και αίτηση ανακοπής, όπως προβλέπει ο νόμος εντός διαστήματος έξι μηνών από την κατακύρωση.

Μάλιστα, ο κ. Διαμαντόπουλος δήλωσε στην «Π» ότι η επισπεύδουσα εταιρεία Cepal αν και είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπήρχαν, προχώρησε στην διεξαγωγή του πλειστηριασμού, παραβλέποντας τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολιτική Προστασία: «Κίτρινος συναγερμός» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Πάτρα - Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ασθενών που μεταβαίνουν σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία μετά τον θάνατο του 49χρονου
Πάτρα: Εξετράπη όχημα στη μίνι Περιμετρική - Ένας τραυματίας
Ποιον προσωπικό γιατρό να επιλέξουν οι Αχαιοί; - Δημόσια παρέμβαση των γιατρών της ΕΣΙ