ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι μαρτυρίες που “καίνε” τον πατρινό αθλητικό παράγοντα – Καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

Η καταγγελία αφορά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ που έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα.  Είχε αποσταλεί  στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ο τελευταίος τη διαβίβασε στον εισαγγελέα.

Οι μάρτυρες «καίνε» τον πατρινό παράγοντα της Ομοσπονδίας μπάσκετ, τον οποίο έχει καταγγείλει προ τετραμήνου γυναίκα, υπάλληλος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από το 2014 έως το 2018!

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι πέραν της υπαλλήλου, έχουν ήδη καταθέσει δυο συγγενικά πρόσωπα και μια υπάλληλος της Ομοσπονδίας που προτάθηκαν από την πλευρά της καταγγέλλουσας.

Συνολικά η υπάλληλος έχει προτείνει 7 πρόσωπα να καταθέσουν ενόρκως. Οι καταθέσεις δίδονται αυτές τις μέρες στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, που βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εισαγγελία της Πάτρας.

Προφανώς, οι καταθέσεις καλύπτονται από το πέπλο μυστικότητας, ωστόσο έχει διαρρεύσει ότι τα τρία άτομα που έχουν δώσει μέχρι τώρα ένορκη κατάθεση, επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα της υπαλλήλου της Ομοσπονδίας.

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ!
Ειδικότερα η συνάδελφος της καταγγέλλουσας ανέφερε ότι γνώριζε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την πλευρά του υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι επειδή η υπάλληλος δεν «ενέδιδε», δεχόταν ψυχολογικές επιθέσεις και βίωνε -είπε χαρακτηριστικά- «mobbing», ενώ εργασιακά έχει περιθωριοποιηθεί και δεν συμμετέχει πλέον στην προετοιμασία μπασκετικών διοργανώσεων, που είναι μέσα στα καθήκοντά της. Κατέθεσε, επίσης, ότι η συνάδελφός της είχε καταγγείλει σε αξιωματούχους της ΕΟΚ την απόπειρα βιασμού και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά στα γραφεία της ΕΟΚ απλώθηκε πέπλο συγκάλυψης.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων και οι άλλοι τέσσερις μάρτυρες που έχουν προταθεί από την καταγγέλλουσα υπάλληλο και στη συνέχεια θα κληθούν οι μάρτυρες που θα προταθούν από την πλευρά του πατρινού υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία, θ’ αποσταλεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και δη στην εισαγγελέα Ευγενία Μαγκλάρα, η οποία θα μελετήσει τα στοιχεία και θα πράξει αναλόγως.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ
Πάντως, ο συνήγορος της υπαλλήλου Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην «Π», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θ’ ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Υποστήριξε, επίσης, ότι γνωρίζει πτυχές της υπόθεσης που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της βεβαιότητάς του.

Τέλος, τόνισε ότι το σοβαρότερο σκέλος της καταγγελίας αφορά την απόπειρα βιασμού σε ξενοδοχείο της Κρήτης, όπου βρισκόταν η εθνική ομάδα μπάσκετ. Ας σημειωθεί ότι η πλευρά του παράγοντα έχει επιλέξει, ως γνωστόν, τον δρόμο της δημόσιας σιωπής…

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η σοβαρή καταγγελία της υπαλλήλου ήλθε στο φως της δημοσιότητας προ 4μήνου. Την είχε αποστείλει στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ο τελευταίος τη διαβίβασε στον εισαγγελέα.

Επειδή η καταγγελία αφορά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ που έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα, ο φάκελος της υπόθεσης προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και ανέλαβε τον χειρισμό της η εισαγγελέας Ευγενία Μαγκλάρα.