ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Παράρτημα: Τα κλειδιά στα χέρια τρομοκράτη, «έφριξε» η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας ΦΩΤΟ

Συνταρακτική αποκάλυψη από την εφημερίδα «Πελοπόννησο». Ο 38χρονος πατρινός αντιεξουσιαστής Ανδρέας Φ., που προφυλακίστηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης», κατείχε τα κλειδιά του Παραρτήματος, όπου βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες αναρχικοί.

παράρτημα
Στα χέρια του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης» Ανδρέα Φ. βρίσκονταν τα κλειδιά του παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας μέχρι τη μέρα της σύλληψής του!

Η αποκάλυψη που γίνεται σήμερα από την «Π» είναι συνταρακτική αν μη τι άλλο, γιατί φαίνεται ότι η τρομοκρατία «φώλιαζε» σ΄ ένα εμβληματικό ακίνητο της Πάτρας, που βρίσκεται στη δικαιοδοσία και διαχείριση του Δήμου Πατρέων!

Πάτρα: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στο πρώην Παράρτημα, οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες ΦΩΤΟ

Τα προχθεσινά εκτεταμένα επεισόδια, με αφορμή τη συμπαράσταση δεκάδων αναρχικών στον φερόμενο τρομοκράτη και σύντροφό τους, προκάλεσαν πολύωρη αναστάτωση στο κέντρο της Πάτρας και συνακόλουθα την επέμβαση της Αστυνομίας, που ήλθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους αναρχικούς.

Οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε 25 συλλήψεις και χθες το μεσημέρι οι ταραξίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ητοι παρακώλυση κυκλοφορίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ησυχίας, αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής κ.ά. Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν αύριο στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο.

Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν ευθέως το παράρτημα «καταφύγιο τρομοκρατών», ωστόσο τονίζουν ότι «πέραν της εκκένωσής του και της παράδοσής του στον Δήμο δεν έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω πρωτοβουλιών όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ακινήτων, γιατί μόνος αρμόδιος είναι ο Δήμος…».

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π», αν και το κτίριο παραδόθηκε λίγο μετά τις 4, το απόγευμα της Παρασκευής, το βράδυ της ίδιας μέρας «εισέβαλαν» σ΄ αυτό αναρχικοί, γεγονός που φανερώνει αδυναμία ή και απροθυμία του Δήμου να εγγυηθεί την ασφάλεια του παραρτήματος.

Η παράδοση και παραλαβή συμφωνήθηκε μεταξύ του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, ταξιάρχου Θόδωρου Τσάτσαρη, παρουσία εισαγγελέως. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου «έφριξε», βλέποντας το εσωτερικό του παραρτήματος! Μάλιστα, απευθύνθηκε στους δύο υπαλλήλους του Δήμου και αυστηρά είπε ότι «είναι απαράδεκτο να έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού το παράρτημα, που αποτελεί δημόσια περιουσία».

παράρτημα

παράρτημα

παράρτημα

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Ναρκέμποροι μπήκαν στα σχολεία, σοκάρει η εξάρθρωση συμμορίας στο συγκρότημα Μαρούδα

Πάτρα: Σε πασχαλινούς ρυθμούς τα καταστήματα,  το ωράριο τη Μ. Εβρομάδα

Tι καιρό θα κάνει το Πάσχα, πού θα βρέξει – Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ευρωεκλογές 2024: Εκπνέει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση με μικρές αποκλίσεις τον Μάιο

Πλήρης οδηγός νηστείας με αναλυτικούς πίνακες για τις θερμίδες και τις βιταμίνες

Σαν σήμερα 28 Απριλίου 1928 η Κόρινθος κατεδαφίζεται ολόκληρη για να ανοικοδομηθεί από την αρχή, δείτε τι άλλο συνέβη