Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπή ελέγχου των κονδυλίων ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης

Η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας τους λόγους απόρριψης της πρότασης, εξήγησε πως η Βουλή διαθέτει επιτροπές και εργαλεία ενημέρωσης και ελέγχου για τον τρόπο που διατίθενται οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι.

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπή ελέγχου των κονδυλίων ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε τη Δευτέρα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από τα μέλη της επιτροπής για τον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας τους λόγους απόρριψης της πρότασης, εξήγησε πως η Βουλή διαθέτει επιτροπές και εργαλεία ενημέρωσης και ελέγχου για τον τρόπο που διατίθενται οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι.

Παράλληλα, σημείωσε πως έχει νομοθετηθεί η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για δικαστικό έλεγχο των συμβάσεων, καθώς και η υποχρεωτική ενημέρωση της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η πλειοψηφία χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στοχεύει στην δημιουργία οιονεί εξεταστικής επιτροπής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει σκιά σκανδάλου για επικοινωνιακούς λόγους και γι’ αυτό βάζει πέραν του ταμείου ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ που λειτουργεί ήδη και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει «Αφού ο κ. Τασούλας καθυστέρησε τέσσερις μήνες να φέρει στη Βουλή την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, τελικά η Ν.Δ. αποφάσισε να την απορρίψει.

Προφανώς αυτή την απόφαση την είχαν λάβει από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση. Η σπουδή όμως του κ. Τασούλα να τη φέρει τέλη Ιουλίου εν κρυπτώ δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να περάσει στα ψιλά η στάση της, για την οποία δεν υπάρχουν και πολλά επιχειρήματα να υποστηρίξει».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στήριξε με επιφυλάξεις την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο έπραξε και η Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωμανός για τις δηλώσεις περί υποκλοπών: «Ουδέποτε μίλησα για προσωπικά δεδομένα» 
Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Το ζήτημα θέλει σοβαρούς και υπεύθυνους χειρισμούς»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; Ποιοι χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator;»
Υποκλοπές: Η ώρα των εξηγήσεων – Τη Δευτέρα ανοίγει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός