Τζιτζικώστας για κράτηση στη Σμύρνη: «Η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων από το βαθύ κράτος»- ΒΙΝΤΕΟ
«Η Τουρκία γνώριζε για την επίσκεψη μου εδώ και πολύ καιρό», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και υποστήριξε ότι θα πρέπει να προβληματιστεί και η Ε.Ε για τη στάση της.
Στην προσωρινή απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, όταν πήγε ως καλεσμένος στη Σμύρνη, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Έφτασα στο λιμάνι της Σμύρνης, προχθές γύρω στις 10 το πρωί. Κατά την έξοδο μου από το πλοίο κι αφού με υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές της Σμύρνης, εκπρόσωποι της τουρκικής Κυβέρνησης με σταμάτησαν και μου είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου για μένα στην Τουρκία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Σμύρνης, καθώς ήταν πασιφανές ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να σταθούν και δεν αξίζουν καν σχολιασμού», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε.
«Δυστυχώς η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων και το βαθύ κράτος της έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Οι προβοκάτσιες έχουν γίνει δεύτερη φύση για την Άγκυρα».
«Η Τουρκία γνώριζε για την επίσκεψη μου εδώ και πολύ καιρό», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και υποστήριξε ότι θα πρέπει να προβληματιστεί και η Ε.Ε για τη στάση της.
Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «επί 6-7 ώρες με υποχρέωσαν να περιμένω στο Α.Τ του Τελωνείου Σμύρνης μαζί με την πρόξενο της χώρας μας. Στο διάστημα αυτό επικοινώνησαν μαζί μου για να μου εκφράσουν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης» και κατέληξε λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή αποφάσισα ότι δε θα μείνω στην Τουρκία και θα επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα».΄
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πάνε ΑΤΜ οι συνταξιούχοι
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Ο διαχρονικός Καραγκιόζης από το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Voucher Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Τα 9 «κρυφά» λάθη που πετούν έξω τους γονείς
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Δύο ακόμη ομάδες φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία
