Αποτελέσματα αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Εδώ θα δείτε live τα αποτελέσματα για Δήμους – Περιφέρειες

Αποτελέσματα αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού και πώς θα δείτε live τα αποτελέσματα για Δήμους – Περιφέρειες.

Τα αποτελέσματα των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr. Οπως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών, οι ιθύνοντες της Singular Logic θα ενημερώνουν συνεχώς τη σελίδα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το συγκεκριμένο site θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το αποψινό βράδυ των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση παρά τη νύχτα των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Ο λόγος, προφανώς, είναι πως οι περισσότεροι πολίτες ενδιαφέρονται για την πορεία των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους και ειδικότερα σε εκείνους όπου ψήφισαν ή κατοικούν, ή σε εκέινα που έιναι οι ίδιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν εξελιχθεί σε σημείο που να υπάρχει εκτίμηση δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες, όμως, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά παραπάνω.

Ο στόχος που έχουν θέσει τα αρμόδια στελέχη της Singular Logic, της εταιρείας που τα τελευταία 42 χρόνια (!) έχει την ευθύνη της συνολικής διαχείρισης του έργου της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι να μπορέσουν να δώσουν μία εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα σε όλες τις περιφέρειες και στους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας γύρω στις 22.30.. Εφόσον καταστεί εφικτό, ο αριθμός των δήμων για τους οποίους θα υπάρξει εκτίμηση θα φθάσει τους 10.

Όσον αφορά στους λόγους αυτής της «καθυστέρησης» είναι αρκετοί. Ο ένας είναι ότι έχουμε δύο κάλπες. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματα με μονό αριθμό θα ξεκινήσουν με την καταμέτρηση των ψήφων για τις δημοτικές εκλογές, ενώ εκείνοι σε αυτά με ζυγό αριθμό θα αρχίσουν από τις περιφερειακές εκλογές. Όπερ σημαίνει ότι θα υπάρχει μία καθυστέρηση να υπάρξει ένα αρκετά καλό δείγμα προκειμένου να γίνουν οι σχετικές εκτιμήσεις.

Όπως και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εξοπλισμένοι με tablets όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, γνωστό πλέον ως SRT.

Η SingularLogic έχει ήδη αποστείλει τα tablets στους εκλογικούς αντιπροσώπους των 22.722 τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Σε περίπτωση προβλήματος σε κάποιο tablet, η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών θα γίνεται με τον «παραδοσιακό» τρόπο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιπρόσωποι θα κληθούν να επιστρέψουν τα tablets μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θα παραλάβουν ξανά μία συσκευή πριν την εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής.

Ένας από τους λόγους για την επιστροφή είναι οι πιθανές ζημιές στα tablets. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με τη Singular Logic, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο αριθμός των χαλασμένων tablets ήταν περίπου 150.

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023