Αποζημιώσεις 30,3 εκατ. ευρώ σε «Ολυμπία Οδό» και «Γέφυρα Α.Ε.»

Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τις αποζημιώσεις λόγω απώλειας εσόδωντο πρώτο εξάμηνο του 2021, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί από το κράτος λόγω πανδημίας.

Αποζημιώσεις 30,3 εκατ. ευρώ σε «Ολυμπία Οδό» και «Γέφυρα Α.Ε.»

Την αποζημίωση των παραχωρησιούχων των εθνικών οδών για την απώλεια εσόδων τους από διόδια το πρώτο εξάμηνο του 2021, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί από το κράτος λόγω πανδημίας, ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών.

Ηδη υπογράφηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στις εταιρίες «Ολυμπία Οδός» και «Γέφυρα Α.Ε.» (καθώς στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»), συνολικού ύψους 30,3 εκατ. ευρώ, ενώ έπονται και οι υπόλοιπες.

Το Υπουργείο επίσης ανέθεσε στη «Νέα Οδό» την ανακατασκευή γέφυρας στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Πρόκειται για υποδομή που καταστράφηκε από κακοκαιρία στις 10 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Το έργο προστέθηκε στη σύμβαση που υπέγραψε το Δημόσιο με τον παραχωρησιούχο τον Σεπτέμβριο του 2020 για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων γύρω από την «Ιονία Οδό».

Οι αποφάσεις για την αποζημίωση των παραχωρησιούχων αφορούν την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2021 «που συνίσταται στους περιορισμούς και στις απαγορεύσεις που επέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο στις μετακινήσεις για να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας».

Ας δούμε αναλυτικά τις αποζημιώσεις σε «Ολυμπία Οδό» και «Γέφυρα Α.Ε»:

– Η αποζημίωση στην «Ολυμπία Οδό» θα είναι του ύψους των 17,8 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα από διοόδια της εταιρίας εκείνο το διάστημα ήταν 36,2 εκατ. ευρώ (έναντι πρόβλεψης 56 εκατ. ευρώ). Η κοινοπραξία ήδη έλαβε για τον ίδιο λόγο 13,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2020 και 10,1 εκατ. ευρώ το β΄ εξάμηνο του ίδιου έτους.

– Η «Γέφυρα Α.Ε.» θα αποζημιωθεί με το ποσό των 6,02 εκατ. ευρώ Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας εκείνο το διάστημα ήταν 13,18 εκατ. ευρώ (έναντι πρόβλεψης 19,8 εκατ. ευρώ). Η κοινοπραξία ήδη έλαβε για τον ίδιο λόγο 5,3 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2020 και 65,75 εκατ. ευρώ το β΄ εξάμηνο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες και οι «Νέα και Κεντρική Οδός», ο «Μορέας» και η «Αττική Οδός».
Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε επίσης και τις εξής αποζημιώσεις:
– Ποσό 3,73 εκατ. ευρώ ως επιδότηση λειτουργίας στον «Μορέα» για το διάστημα 3/9/2021 και 2/3/2022. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είναι ο μόνος που επιδοτείται σταθερά, καθώς εξ αρχής είχε θεωρηθεί ελλειμματικός.
– Ποσό 841.200 ευρώ στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου», καθώς δεν λειτούργησε σταθμό διοδίων στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σπιράλ: Προβληματισμός και ανησυχία για τη μαρίνα
Η ανάπλαση Λαδόπουλου προχωρά και θα αλλάξει την μορφή της Πάτρας - Τι ανακοίνωσε ο Φαρμάκης
ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» - Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο Συνέδριο
Μπονάνος: «Ημέρα Εθνικής αφύπνισης και ιστορικής μνήμης για την γενοκτονία σε βάρος των αδερφών μας Ποντίων»