Απρόθυμοι οι Πατρινοί δικηγόροι και φοροτεχνικοί να πιάσουν την «καυτή πατάτα» της έκδοσης συντάξεων

Κανείς από τους δικηγόρους και φοροτεχνικούς που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για να πιστοποιηθούν, δεν είναι διατεθειμένος να μπλέξει με το χάος των συντάξεων και με το δυσανάλογα μεγάλο ρίσκο.

Απρόθυμοι οι Πατρινοί δικηγόροι και φοροτεχνικοί να πιάσουν την «καυτή πατάτα» της έκδοσης συντάξεων

Καμία διάθεση δεν έχουν οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί της Αχαΐας, να μπλέξουν με τη διαδικασία της ταχείας έκδοσης συντάξεων με βάση το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Μεταξύ των 179 πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων που έπιασαν από χθες δουλειά στον e-ΕΦΚΑ, δεν υπάρχει ούτε ένας επαγγελματίας από την Πάτρα, ή έστω από όλη την Αχαΐα. Και ο λόγος είναι απλός. Κανείς από τους επαγγελματίες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για να πιστοποιηθούν, δεν είναι διατεθειμένος να μπλέξει με το χάος των συντάξεων και με το δυσανάλογα μεγάλο ρίσκο που αναλαμβάνουν με προσωπική ευθύνη και την περιουσία τους, στην περίπτωση που κάνουν κάποιον λάθος υπολογισμό σύνταξης.

 

Απρόθυμοι οι Πατρινοί δικηγόροι και φοροτεχνικοί να πιάσουν την «καυτή πατάτα» της έκδοσης συντάξεων

Ο δικηγόρος Πατρών Παναγιώτης Καποτάς

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Ο Παναγιώτης Καποτάς ήταν ένας από τους ελάχιστους δικηγόρους της Πάτρας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και μπήκαν στη διαδικασία της εκπαίδευσης για να δώσει εξετάσεις και να λάβει την σχετική πιστοποίηση.

Δήλωσε στην «Π» ότι το σκέφτεται αν θα μπει στην επόμενη ομάδα πιστοποίησης, γιατί το εγχείρημα είναι πραγματικά δύσκολο και το ρίσκο δυσανάλογα μεγάλο με το ύψος της ανταμοιβής. Αναφερόμενος στην νομοθετική πολυπλοκότητα, είπε: «Μιλάμε για ένα πράγμα αδιανόητο, όχι απλά δύσκολο. Πρέπει να έχεις πραγματικά μαντικές ικανότητες για να βγάλεις χωρίς κάποιο λάθος, το ποσό της σύνταξης που δικαιούται κάποιος, με τις μεταβατικές διατάξεις που ισχύουν από πέντε διαφορετικούς νόμους της εποχής των μνημονίων και που περιπλέκουν την κατάσταση σε απίστευτο βαθμό» είπε ο κ. Καποτάς.
Αυτή η πολυπλοκότητα και η δυσκολία φαίνεται ότι απέτρεψε πολλούς επαγγελματίες από το να εμπλακούν με τη διαδικασία ταχείας έκδοσης συντάξεων. Ο άλλος είναι το προσωπικό ρίσκο στην περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος υπολογισμού σύνταξης.

ΕΥΘΥΝΗ

«Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και την ευθύνη. Οι δικηγόροι και οι λογιστές βαρύνονται με την προσωπική τους περιουσία, σε αντίθεση με έναν υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα που δεν φέρει τέτοια ευθύνη», τόνισε στην «Π» η δικηγόρος Δήμητρα Παππά που επίσης, εκπαιδεύτηκε αλλά δεν μπήκε σε διαδικασία πιστοποίησης. Προφανώς, πρόσθεσε, αυτός είναι ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας.

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ – ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκονται και οι φοροτεχνικοί – λογιστές της Αχαΐας. Γνωστός επαγγελματίας του χώρου που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην «Π» ότι και αυτός ήθελε αρχικά να λάβει την πιστοποίηση, όμως, άλλαξε γνώμη όταν ένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ στην Πάτρα του είπε «μείνε μακριά, γιατί εσείς θα φέρετε προσωπική ευθύνη με την περιουσία σας, αν γίνει κάποιο λάθος σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

νερό
Αίγιο: Επίσκεψη Καλογερόπουλου στα Παλαιά Σφαγεία - Σημείο αναφοράς για την περιοχή
Στα νοσοκομεία της Ηλείας την Τετάρτη η Μίνα Γκάγκα - Υπόμνημα με προτάσεις από την Αυγερινοπούλου
Πάτρα - Καφέ «Γέφυρες»: Η πρωτοβουλία της «Π» ανοίγει δρόμο