Άραξος: Καταγγελία στην «Π» για την αποπνικτική σκόνη στην περιοχή

Ζητούνται λύσεις για την αποπνικτική κατάσταση στον Άραξο

Άραξο

Διαμαρτυρίες προκαλεί η έντονη σκόνη, που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι στο χωριό του Αράξου, όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα λατομεία.

Ο Δήμος Βελισσαρόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Αχαΐας-Ηλείας) έχοντας σχεδόν καθημερινή παρουσία στην περιοχή, αναφέρεται στο θέμα και ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων.

Δηλώνει στην «Πελοπόννησο»: «Εδώ και λίγες μέρες παρουσιάζεται πάλι έντονο το πρόβλημα της σκόνης που έρχεται από τα λατομεία και δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται στο αεροδρόμιο του Αράξου και η εικόνα προκαλεί δυσάρεστες εντυπώσεις. Ειδικά όταν φυσά νοτιάς, η σκόνη μεταφέρεται και έρχεται σε όλη την περιοχή. Κατανοώ ότι και τα λατομεία πρέπει να δουλέψουν, όμως καλό είναι να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρχει πρόβλημα για τους κατοίκους».

Θυμίζουμε ότι το χωριό του Αράξου βρίσκεται πολύ κοντά σε δύο δημοφιλείς παραλίες της Αχαΐας: της Καλόγριας και του Γιαννισκαρίου, οι οποίες κάθε σαββατοκύριακο υποδέχονται πολλούς λουόμενους. Αν σε αυτούς προστεθούν οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες ου διασχίζουν τη δυτική Αχαΐα για να μεταβούν σε κάποια από τα πολυτελή ξενοδοχεία, κατανοεί κανείς ότι το θέμα της σκόνης είναι σημαντικό για πολλούς.

Καταγγελία για σκόνη στον Άραξο