Άραξος: Σεζόν με δύο ταχύτητες, απώλειες μετρά φέτος ο εσωτερικός τουρισμός
Μετά τις 20 Αυγούστου το ποσοστό πληρότητας κάνει βουτιά στο 50%-60% – Διαφορετική εικόνα στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου
Ο απολογισμός της φετινής τουριστικής σεζόν θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου, όμως η εικόνα μέχρι σήμερα στην περιοχή της Πελοποννήσου παραπέμπει σε υποτονικότητα, όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό. Η περιοχή, παρά το γεγονός ότι έχει το ατού της οδικής πρόσβασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καταγράφει φέτος απώλειες.
Σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς το πρόσημο τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και σε επίπεδο εισπράξεων από τις αγορές του εξωτερικού είναι θετικό, με το αεροδρόμιο Αράξου να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης σε ποσοστό άνω του 35% τουλάχιστον για τον μήνα Ιούλιο.
Γερμανοί, Βρετανοί με σκαμπανεβάσματα, Γάλλοι, Ολλανδοί και Ελβετοί δίνουν το «παρών» στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, με τους Τσέχους και τους Πολωνούς να αντισταθμίζουν τις απώλειες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Ισραήλ. Τη διαφορά, πάντως, κάνουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι τουρίστες υψηλής δαπάνης.
Ως προς τον εσωτερικό τουρισμό, που αντιστοιχεί στο 70% των αφίξεων της Πελοποννήσου, καταγράφεται σημαντική πτώση που δε δύναται να αντισταθμιστεί από την ενίσχυση του ρεύματος από το εξωτερικό. Μπορεί τον πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου να καταγράφονται πληρότητες που αγγίζουν το απόλυτο (100%), ωστόσο, η πρόβλεψη για παράταση της σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο δεν φαίνεται να επαληθεύεται βάσει των προκρατήσεων, δεδομένου ότι μετά τις 20 Αυγούστου το ποσοστό πληρότητας κάνει βουτιά στο 50%-60%.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Προσωπικός Βοηθός: Πώς θα κάνετε αίτηση για 1.939 ευρώ τον μήνα
Η star του Χόλιγουντ που εφηύρε το Bluetooth και το WiFi και κανείς δεν την πίστεψε
Ιωάννα Τούνη: Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένειά της
Οι 4 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά έως τα Χριστούγεννα 2026
Τα social media «καταβροχθίζουν» την τηλεόραση
Ο Ιστιοπλοϊκός της Πάτρας στο Aegean Regatta 2026
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος τα AirPods με κάμερα
