Αρχαία Ολυμπία: Σχέδιο ανάπτυξης μετά από φυσική καταστροφή

Δέσμη μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης ζημιών από τις πυρκαγιές του 2021, με σχέδιο ανασυγκρότησης.

Αρχαία Ολυμπία: Σχέδιο ανάπτυξης μετά από φυσική καταστροφή Στο αναπτυξιακό συνέδριο «Ηλεία 2030», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στο αναπτυξιακό συνέδριο της διαΝΕΟσις «Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο», που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, τοποθετήθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων στήριξης των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών των πυρκαγιών του 2021, καθώς και στο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής. «Ο ιστορικός τόπος της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία εκπόνησης σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο να τεθούν οι βάσεις, μέσα από επιστημονική και ερευνητική εργασία, για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού μακροπρόθεσμου πλάνου. Πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας της κυβέρνησης για τη συνεκτική διαχείριση των συνθηκών που δημιουργούνται μετά από μία φυσική καταστροφή, ακολουθώντας κατευθύνσεις και οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε.

Βασικοί πυλώνες είναι:
1) Η στήριξη όσων επλήγησαν, με άμεση ενεργοποίηση μηχανισμών κρατικής αρωγής.

2) Η αποκατάσταση της περιοχής, με την υλοποίηση απαραίτητων έργων, αλλά και πρόληψης για μελλοντικά φαινόμενα,

3) Η συμπλήρωση σχεδίου στήριξης, που εστιάζει στην επόμενη ημέρα.

Τις επόμενες ημέρες νέα έκτακτη χρηματοδότηση θα δρομολογηθεί για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών δρομολογείται άλλη σημαντική χρηματοδοτική στήριξης της μελετητικής διαδικασίας.

Παράλληλα, όμως, με τη στήριξη και την αποκατάσταση, για την περιοχή θα υπάρξει αξιοποίηση πολλαπλών πηγών χρηματοδότησης, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και λοιπών ευρωπαϊκών ταμείων, αλλά και εθνικών πόρων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Προχωρούν σε νέα κινητοποίηση οι διανομείς την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Πολιτική Προστασία: «Κίτρινος συναγερμός» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Πάτρα - Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ασθενών που μεταβαίνουν σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία μετά τον θάνατο του 49χρονου
Πάτρα: Εξετράπη όχημα στη μίνι Περιμετρική - Ένας τραυματίας