Αρχαία Ολυμπία: Ξενοδοχείο «φιλέτο» περνά στο Δήμο

Η αξιοποίηση του ακινήτου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και της τοπικής κοινωνίας.

Αρχαία Ολυμπία: Ξενοδοχείο «φιλέτο» περνά στο Δήμο

Την παραχώρηση του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Γεωργιόπουλο με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά.

Η παραχώρηση ανοίγει τον δρόμο για την ικανοποίηση ενός αιτήματος του Δήμου να περιέλθει το ακίνητο-«φιλέτο» στην κυριότητά του και να αξιοποιηθεί.

Προ μηνών ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει αποστείλει προς τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έναν πλήρη φάκελο, συνοδευόμενο από επιστολές των Πανεπιστημίων Πατρών, Πελοποννήσου και Λευκωσίας, για τις κτιριακές ανάγκες στέγασης του μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών, του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών αλλά και ξενόγλωσσης προπτυχιακής Σχολής με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον πολιτισμό.

Η αξιοποίηση του ακινήτου προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας. Η εξέλιξη ικανοποίησε τον δήμαρχο, Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος διατύπωσε τη βαθιά του ικανοποίηση και τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Πάτρα: Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποκλειστικά στην «Π» - ΦΩΤΟ
Κακοκαιρία Elias - Πατρών-Αθηνών: Προβλήματα στην Εθνική Οδό από κατολίσθηση - Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα
Πάτρα: Συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ ο Βασίλης Αϊβαλής
Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Ενα χρόνο ακέφαλος και σε εμφύλιο! Εληξε η θητεία της προσωρινής Διοίκησης χωρίς να γίνουν εκλογές