Αρχαιολογικά ευρήματα στο Δημαρχείο της Αρτας

Ευρήματα από την αρχαιότητα εντόπισαν στο Δημαρχείο Αρτας κατά τη διάρκεια εργασιών. Στόχος του Δημάρχου είναι να εκτεθούν στο κοινό.

αρχαιολογικά ευρήματα Ο Δήμαρχος Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννης ενημέρωσε τους αρμόδιους πολιτιστικούς φορείς για τα ευρήματα

Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν οι αρμόδιοι εργασιών στο Δημαρχείο της Αρτας.

Στο σημείο εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της ιστορικότητας του κτηρίου που στεγάζει το Δημαρχείο, ωστόσο τα συνεργεία εντόπισαν αρχαιολογικά ευρήματα από δημόσιο κτήριο της Αρχαίας Αμβρακίας.

Ο δήμαρχος Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννης πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση στον χώρο ανάμεσα παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρας Παπαδοπούλου και του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βασίλη Κασκάνη, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία εντοπιστήκαν στον υπόγειο χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου, με στόχο την προβολή τους, αλλά και της σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία.

Αρχαιολογικά ευρήματα από δημόσιο κτήριο της Αρχαίας Αμβρακίας
Οπως τόνισε ο Δήμαρχος, στόχος είναι να αναδειχθούν τα ευρήματα και να προγραμματιστεί η παρουσίασή τους στο κοινό: «Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ο Δήμος μας στέκεται με όλα του τα μέσα στο πλευρό της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τα ευρήματα που βρέθηκαν θα διατηρηθούν, θα αναδειχτούν με την τοποθέτηση ειδικού τζαμιού αλλά και με τεχνικό υλικό για την κατανόηση των ευρημάτων και του χώρου. Είμαι σίγουρος, ότι θα αποτελέσει ένα σημείο υπερηφάνειας για το παρελθόν και το παρόν της Άρτας».

Τα αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο «φως» κατά τη διάρκεια εργασιών
Την προσπάθεια αυτή του κ. Τσιρογιάννη εξήρε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Βαρβάρα Παπαδοπούλου λέγοντας πως: «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διατηρηθούν ορατά αυτά τα σημαντικά ευρήματα. Είναι μια πρόταση του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη, την οποία και στηρίζουμε. Είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή, καθώς η συνεργασία μας αυτή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή της αρχαιολογικής ιστορίας της περιοχής μας». Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ανάγκη συντονισμού και υλοποίησης των απαραίτητων μελετών από τους δύο φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ευρήματα και η τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, υπηρεσιακά στελέχη της Αρχαιολογίας και ο ανάδοχος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop