Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά, η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα»
Συγκίνηση έφεραν τα λόγια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.
Συγκίνηση έφεραν τα λόγια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.
Kατά την επιμνημόσυνη δέηση που αναπέμφθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, sυγκινητικά ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, μετά την λιτάνευση των ιερών εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
“Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά. Φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για αυτά τα παιδιά”, τόνισε ο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέροντας πως είναι χρέος όλων η τέλεση του εθνικού μνημοσύνου.
“Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά. Την Μεγάλη Παρασκευή φέτος την ζούμε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για τον χαμό αυτών των παιδιών. Ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσετε και πάλι τα παιδιά σας είναι να πιστέψετε ότι τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ο θάνατος αλλά η ανάσταση”, σημείωσε.
«Ἔτι δεόμεθα ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ, τῶν αἰφνιδίῳ θανάτῳ τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατά τήν ἐπισυμβάσαν εἰς τήν Κοιλάδα τῶν Τεμπῶν σιδηροδρομικήν τραγωδίαν καί ὑπέρ τοῦ συγχωρηθῆναι αὐτοῖς πᾶν πλημμέλημα ἑκούσιον τε καί ἀκούσιον», ανέφερε σύμφωνα με το iellada.gr, η ειδική δέηση που αναγνώστηκε στους ναούς όλης της χώρας σήμερα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το ΚΟΤ – Οι παγίδες
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ημερήσιες προβλέψεις 3/8 Η Σελήνη στον Κριό φέρνει τύχη και δράση!
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παραλείπετε συστηματικά να φάτε πρωινό
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Στο Λιμνοχώρι η ανατολή της περιόδου του Δεκαπενταύγουστου ΦΩΤΟ
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στο Blue Achaia Forum 2026 ΦΩΤΟ
